Djurasovic: Sokat köszönhetünk a szurkolóknak!

A bosnyák játékos korábban több országban (Németország, Franciaország, Szerbia) is játszott, hazánkban viszont ez az első szezonja. A bajnokság elején elszenvedett sérülése már a múlté, és azon dolgozik, hogy minél több győzelemmel köszönhessék meg csapattársaival a szurkolók biztatását!

Nyáron igazoltál Kecskemétre. Hogyan érzed magad?

Úgy gondolom jó döntést hoztam, mikor a KTE-Duna Aszfaltot választottam. A társak és az edzők is gyorsan befogadtak, minden zökkenőmentes volt. Külön köszönet a háttérstábnak, hogy mindent megtettek azért, hogy gyorsan menjen a beilleszkedés, az itteni életem elkezdése. A városban tetszik, hogy sok a park és vannak remek kávézók, ahol az edzések között az ember fel tud frissülni picit.

Milyennek tartod a magyar bajnokságot az eddigi tapasztalataid alapján?

Egy erős bajnokságról van szó, amely folyamatosan fejlődik, és egyre nagyobb elismerés övezi. Nem nagyon tudnék olyan dolgot felhozni, ami itt másképp menne, mint más országok profi bajnokságaiban. Szerintem ez egy nagyon kiélezett idény lesz, az eredmények is ezt mutatják eddig!

Mit csinálsz szabadidődben?

Szeretek nagyokat sétálni a szabadban. Nagy kedvencem a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, oda sűrűn kilátogatok. Egyébként igyekszem az elmém is frissen tartani, így folyamatosan új dolgok után olvasok.

Feleséged is itt él Kecskeméten. Ő mit csinál, ameddig te a parketten pattogtatsz?

Igen, Jelena is itt él velem a városban, ő is nagyon megkedvelte Kecskemétet. Nyelvtanárként dolgozik, online tart oktatást a diákjainak.

Mit tartasz a legnagyobb sikernek az eddigi életedben?

A kosárlabda nagyon sokat adott nekem. Megismerhettem különböző országokat, az ott élők kultúráját. Barátságokat is kötöttem, jó szívvel gondolok vissza mindig ezekre, számomra ezek a legnagyobb dolgok!

Visszatérve a csapatra, kikkel jössz ki a legjobban?

Az egész csapat egy nagy család, együtt dolgozunk napról-napra, hogy minél több sikert arassunk szurkolóinknak. Nem emelnék ki senkit, mindenkivel jóban vagyok.

Ha már szóba jöttek a szurkolók. Mi a véleményed a hangulatról a lelátón?

Az eddigi hazai meccseinken rengetegen voltak, és végig buzdítottak minket, ezért is vagyunk veretlenek itthon. Sokat köszönhetünk nekik, remélem még sok-sok győzelemmel tudjuk meghálálni a támogatásukat!

Volt egy sérülésed a szezon elején. Teljesen rendbe jött már?

Igen volt egy részleges szakadás a bokámban, de sokat dolgoztunk Tomival, a csapat fizioterapeutájával, hogy minél előbb visszatérhessek a pályára. Úgy érzem, hogy minden rendben, kicsit ugyan elvesztettem azt a lendületet, amellyel a szezont tudtam kezdeni, de dolgozom rajta, hogy újra a régi formámban tündököljek.

Mivel lennél elégedett a szezon végén?

Bízom benne, hogy mindenkit elkerülnek eztán a sérülések, és egy eredményes szezont tudunk zárni. Még nagyon az elején vagyunk, a bajnokság rendkívül kiélezett, bárki tud nyerni bárki ellen. Helyezést így nem szeretnék mondani egyelőre, de mi azon leszünk, hogy minél előrébb végezzünk!

Szerző: Komáromy András, 19-11-19 16:39