Drámai végjáték, nagyon fontos győzelem a PVSK ellen

2019 utolsó hazai meccsén fogadta a PVSK-VEOLIA együttesét a KTE-Duna Aszfalt szerdán este a Messzi István sportcsarnokban. A még a 2. fordulóból elhalasztott találkozó óriási izgalmakat hozott.

Wittmann kétpontosával rajtolt a találkozó, majd gyors pécsi támadás után Karahodzics zsákolt óriásit, 4-2. Djurasovic után Derasimovic is jól állt bele a triplába, míg a túloldalon a palánk alól termelték a pontokat,12-8. 16-8-ra húzott el a Forray-csapat eztán zárkózni kezdett a baranyai alakulat, Ciric és Diggs vezényletével fordítani is tudtak, 16-18. Karahodzics vette hátára a KTE-t, és harcos játékának köszönhetően 19-18-ra módosult az állás. Egypontos előnyüket megőrizték a hazaiak, 23-22-vel ért vége az első tíz perc.

Fej-fej mellett haladtak az együttesek a második felvonásban, Wittmann extrém szituációból vállalt hármasa viszont kis fellélegzést jelentett, 30-27. 34-34-nél beértek minket, de a csapatkapitány megint remekül állt bele kintről, 37-34. 39-37-nél Csirke Ferenc kért időt, majd ezt követően pár megkérdőjelezhető ítélet borzolta a kecskeméti publikum kedélyeit, na és persze az, hogy 45-48-ra a vendégek vették át az előnyt. Wittmann a legjobbkor ültetett el újabb hármast, ezzel egalizálva, 48-48. A félidő utolsó pontjait Ruják jegyezhette, nagyon üresen dobhatott, és nem is hibázott, 48-51.

Két sikeres pécsi büntetővel, és egy Derasimovic tempóval folytatódott a játék, majd állandósulni látszott a minimális pécsi előny. Sok hiba jellemezte ebben a periódusban a csapatokat, viszont az etap derekán Révész ziccerével már a KTE-nél volt az előny, 62-61. 64-63-as állásnál egy könyöklést reklamált a kecskeméti pad, a játékvezetők pedig videón újranézték a szituációt, és végül nem módosítottak életükön, a Pécs dobhatott büntetőket, 64-64. Az intermezzo nem törte meg a lila-fehér lendületet, Wittmann hármasa után robbant a nézőtér, 67-64. Zaklatott játékot hozott az utolsó pár perc, ebből a vendégek jöttek ki jobban, 67-75-tel várhattuk a záró negyedet.

Thomas fontos hármasa lendületet adott a Kecskemétnek, majd Djurasovic is elsüllyesztett egyet hat perccel a vége előtt (79-82), a baranyaiak pedig időt kértek, hogy rendezzék soraikat. Nem is adta könnyen magát a PVSK, légiósaik keze nem remegett meg. Hárommal a végső dudaszó előtt azonban egy labdaszerzés után Derasimovic nyargalhatott végig egyedül, és magabiztosan értékesítette a ziccert, ezzel hosszú idő után újra megszerezve az előnyt a Kecskemétnek, 87-86. Diggs viszont elemében volt, és 87-90-re alakította az eredményt. Alig volt már hátra, mikor Wittmann labdaszerzéséből Djurasovic 93-92-re fordított, 13 másodperce volt a Pécsnek az utolsó rohamra. Ebből Ciric szerzett kettest, Forray pedig időt kért, volt még négy szekundum, hogy megnyerjék a derbit. Wittmann vállalta magára a dobást, a hármasa pedig ezúttal is beesett, sőt még dobhatott is egyet, de azt okosan kihagyta, hogy leperegjen a játékidő. A vége 96-94 a KTE-Duna Aszfaltnak!

Forray Gábor értékelése: - Gratulálok a Pécsnek, mert nagyon jól játszottak. Számítottunk rá, hogy fel lesznek paprikázva. Ha ezt a formát tartják, akkor kilábalnak hamarosan, és visszatérhetnek a győzelmekhez. Az elején jól kezdtünk, aztán a cseréknél visszaesett a védekezésünk. Amiért még mérges voltam, hogy sok labdát adtunk el, nagyon fontos szituációkban. Megnehezítettük magunknak a meccset, a Pécs elkapta a fonalat. Komoly energiákat kellett mozgósítanunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Nehéz egy ilyen meccs után okosakat mondani. Úgy gondolom, hogy megdolgoztunk a sikerért, de ugyanígy a pécsiek is nyerhettek volna. A közönség számára volt ez a meccs a legjobb, bízom benne, hogy minél többen jönnek majd a folytatásban is a csarnokba. Köszönöm nekik az egész éves biztatást, januárban is várjuk őket!

KTE-Duna Aszfalt - PVSK-VEOLIA 96-94 (23-22, 25-29, 19-24, 29-19)

férfi kosárlabda NBI A-csoport, 2. forduló
2019. dec. 18., szerda 18:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Fodor Attila, Major Ádám
MKOSZ ellenőr: Farkas János

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 22/15, Thomas 10/6, Derasimovic 30/3, Djurasovic 13/9, Karahodzsics 17. Cserék: Lewis -, Révész 4, Molnár -, Vukcevic -.

Vezetőedző: Forray Gábor

PVSK: Ruják 13, Diggs 19/12, Smith 12/3, Budimir 6, Horti 12. Cserék: Bíró 2, Antoni 6, Sulovic 3, Ciric 21/15.

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_1226

Szerző: Komáromy András, 19-12-18 20:49