Drámai végjátékban megvan az első hazai siker

Második hazai bajnokiját játszotta szombaton a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Zalakerámia ZTE KK ellen. Az  összecsapás végletekig izgalmas volt, a végén a Váradi-alakulat bírta jobban idegekkel, és zsebelte be a fontos győzelmet.


Polster kettese után sokáig kellett várni a válaszra, majd Pollard révén megszülettek a 3. percben az első kecskeméti egységek is, aztán pedig Milutinovic két egyese már a vezetést jelentette, 4-2. Felváltva estek a pontok, az etap derekán 8-7-et mutatott az eredményjelző. A negyed továbbra is fizikális, kiegyenlített játékot hozott, az utolsó pontokat Heron jegyezhette, 13-15.  Felpörögtek a csapatok, és gyors, látványos megoldásokkal kápráztatták el a közönséget. A ZTE jött ki jobban ebből a rohanásból, 17-22-nél Váradi Kornél időt kért. Pollard a sarokból hintette be a triplát, és megkezdődött a zárkózás, 20-22. Kiss Dávid kiválóan szállt be a játékba, az ő és Dramicanin pontjaival egy egységre csökkent a csapatok közötti differencia, 24-25.Milutinovic sem szeretett volna lemaradni, bátor betörése után 26-25-re már a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetett. Dramicanin és Jaramaz is hármassal vétette észre magát, 32-27-nél már Teo Cizmicnél érkezett el az idő, hogy taktikai értekezletet tartson tanítványainak. Koncentráltan játszottak továbbra is a hírös városiak, nem engedték közelebb a vendégeket, sőt még picit tudtak is növelni az előnyön. A félidőre 36-30-as állással vonulhattak a gárdák. 


Gyors kosarakkal zárkóztak a zalaiak, míg hazai oldalon a palánk alól Jaramaz és Kucsera volt eredményes, 40-37. Jó védekezések után Pollard villant meg kétszer is, 46-39-re meglépett a KTE, érkezett is a ZTE időkérése. 46-44-nél Dramicanin nyugtatta meg a hazai szurkolókat, utána pedig többször is sikertelenül támadott a ZTE, ám a kecskemétiek sem tudtak betalálni, 48-44. A felvonás legvégén még begyötört egy kettest a vendég alakulat, 48-46-tal jöhetett a záró negyed. Dramicanin triplája a legjobbkor érkezett, 51-46-ra módosította vele az eredményt. Koncentráltan játszott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, míg a zalaiak kapkodtak, Wittmann szemfüles ziccerével tíz pont fölé nőtt a differencia, 57-46. Időkérés után nagy erőket mozgósítottak a ZTE-nél, és négy minutummal a vége előtt 57-51-re zárkóztak. Váradi Kornél is érezte, hogy most át kell beszélnie csapatával a taktikát a maradék pecekre, ő is kikérte idejét. Hármasokkal igyekeztek feljebb jönni a vendégek, á, Dramicanin és Karahodzsics dobásai tartották a különbséget, 62-57. A végső másodpercekre még maradtak izgalmak, faultokkal és gyors kosarakkal próbált a ZTE fogást találni a Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméten. Barnett három plusz egyes akciója után 66-65 állt a kijelzőn. Dramicaninnak ütöttek ki hazai időkérés után, ő pedig mindkettőt elsüllyesztette, 68-65. Mehetett az egyenlítésért a a ZTE, a dobást viszont jól zavarták, így az kimaradt, s 68-65-re megnyerte az összecsapást a hazai együttes. 

Váradi Kornél vezetőedző értékelése: Kemény, fizikális meccset játszottunk, mindkét együttes végig a maximumot nyújtotta. Annak kifejezetten örülök, hogy az előre eltervezettek szerint működött a védekezésünk, nem tudtak gyors kosarakat dobni, illetve tudtunk dominálni a pattanóknál. Hatalmas gratuláció a játékosoknak, köszönöm nekik ezt a győzelmet, hiszen nagyot harcoltak. Külön kicsit kiemelném Kiss Dávidot, aki kiválóan szállt be most is fiatal kora ellenére a mérkőzésbe. Bizakodásra ad ez okot a magyar kosárlabdának, hogy egy új, ötös pozícióban játszó tehetség van kibontakozóban. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Zalakerámia ZTE KK 68-65 (13-15, 23-15, 12-16, 20-19)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 3. forduló
2021.10.02., szombat 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: dr. Páli Kálmán

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 13/3, Jaramaz 5/3, Milutinovic 7, Kucsera 4, Karahodzsics 12. Csere: Dramicanin 15/6, Kiss D. 6, Wittmann 6.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 6, Németh Á. 3/3, Polster 2, Barnett 17/9, Harris 2. Csere: Heron 13/3, Horti 9/3, Guyton 7/6, Révész 2, Bonifert 2, Simó 2.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1515

Szerző: Komáromy András, 21-10-02 20:20