Egy hajszállal volt jobb az OSE

A várakozásoknak megfelelően végletekig kiélezett összecsapást hozott a szombati Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - MVM-OSE Lions összecsapás. A legvégén Mesicek extra dobásai döntötték el a vendégek javára a találkozó sorsát.

Burns betörésével és ziccerével indult a mérkőzés, majd Pollard rossz középtávolija után Calhoun talált be a vonalon állva, 0-4. Nem találta a dobásait az elején a Kecskemét, Burns viszont annál inkább biztos kézzel célzott, Pollard azonban kibrusztolta ezután az első hazai pontokat. Az OSE továbbra sem akart hibázni, ráadásul jól védekeztek a vendégek, Carev triplája után időt is kért Forray Gábor, 2-11. Milutinovic hármasa nem, Ihringé viszont beesett, erre Kiss tudott válaszolni, 4-14. Az Oroszlány egyszerűen nem tudott hibázni mezőnyből, Mesicek is pontokat szerzett a palánk alól, amire Pollard válaszolt egy ziccerrel, 6-16. Sok volt az eladott labda is hazai oldalon a feszes vendég védekezésnek köszönhetően, Milutinovic labdaszerzése és ziccere után azonban Krasovec mester is magához rendelte játékosait, 10-16. Hasonló mederben folytatódott a meccs, sok volt a rossz kecskeméti kísérlet, míg Mesicek ziccere után megint tízre nőtt a különbség, 10-20. A hibátlan vendég „célzóvíz” is kezdett elfogyni, de mivel a hazai nem került elő, jó lepattanózással tartotta előnyét az Oroszlány. Milutinovic csökkente büntetőből a hátrányt, majd Pollard tört be a védők között, amire egy triplát is dobott ezután a negyed végéhez érve, 16-20. Dramicanin dobhatott büntetőket az utolsó percbe érve, amire Mesicek is a vonal mögül válaszolt, így minimális előnyben maradt az OSE, 18-22.

Mindkét oldalon remegtek a kezek a második negyed elején, a jeget Pollard betörése törte meg, 20-22. Az Oroszlány teljesen kiesett dobó ritmusából, majd Karahodzsics tépte le majdnem a gyűrűt, tovább csökkentve a vendégek önbizalmát, 22-22. Parrish hármasa rántotta ki az egyre mélyebb szakadékból egy időre a vendégeket, amit azonnal követett Calhountól is egy, így Forray Gábor időt kért, 22-28. Dramicanin a palánk alól talált be, majd Klobucar is nagyon bátran ment befelé, de Ruják egy triplával válaszolt, 26-31. Dramicanin faulttal együtt volt eredményes, majd a büntetővel tovább csökkentette a hátrányt, 29-31. Ihring büntetőivel, majd Burns kosarával megint az OSE került egy jobb periódusba, de hazai labdaszerzésből Klobucar válaszolt erre egy sima ziccerrel, 31-35. Milutinovic még a támadóidő vége előtt talált be éppen az utolsó perc elején, majd a negyed utolsó támadását egy hármassal zárta le, így a félidő legvégén először vezetett a Kecskemét, 36-35. 


0-5-tel indította az OSE a harmadik etapot, Milutinovic bátor betörése éppen időben érkezett, 38-40. Felváltva estek a pontok, Wittmann hármasával már csak egyetlen egy pont volt a differencia, ám Ihring is elsüllyesztett egyet, 43-47. Újra a szlovák válogatott volt eredményes, 43-49-nél Forray Gábor időt kért. Megkezdődött a zárkózás, Pollard ziccere után 47-49 állt a táblán. Mesicek kettő plusz egyes akciót vezetett, erre viszont volt több válasz is a KTE-nél, Pollard percei voltak ezek, 53-52-re fordítani tudtak fontos pontjaival. Calhoun trojkája behullott, Pollard a vonalról reagált, ám Parrish is leutánozta honfitársát, 55-58. Szerzett labdából vezethetett támadást az OSE, és a végén még Ihring kettesét megadták, pedig Milutinovic szépen blokkolta, 55-60.


Nagy volt a feszültség a pályán, és ez pontatlanságot is szült, végül Karahodzsics tuszkolta be magát a gyűrűig, és onnan már nem hibázott, 57-60. Jó hazai védekezés után pedig szintén ő állhatott a büntetővonalra, és magabiztos volt, 59-60. Garamvölgyi ziccerét követően Wittmann távolról nem tudott betalálni, ám labdát lopott, és abból egyedül törhetett gyűrűre, 61-62. Dramicanin triplával állt újra egál a kijelzőn, Klobucar egyese pedig ismét a vezetést jelentette, 65-54. Dramicanin hárompontosa után robbant a csarnok, 68-64-nél a vendégek kértek időt. 72-72-nél érték be a KTE-t az oroszlányiak, Pollard viszont tett róla, hogy ne maradjon ez így sokáig, 74-72. Két OSE hármassal 76-78-ra változott az eredmény, 1:11-gyel a vége előtt Forray-mester magához rendelte fiait, hogy kidolgozzák a nyerő taktikát. Pollard ellenállhatatlan volt, bátor betörése 78-78-ra módosította az állást. 23 szekundum volt még vissza, az OSE vezethetett támadást időkérés után, Mesicek pedig jól állt bele sokadszorra, 78-80. Még volt egy dobásra ideje a KTE-nek, viszont nem esett be a kísérlet, így az OSE nyerte az összecsapást.

Forray Gábor vezetőedző: értékelése: Nehéz ilyenkor okosat mondani, Mesicek a hajrában bedobott négy triplát, és a győztes kosár miatt sem tudom elmarasztalni játékosamat. Aki ezt bedobja, az megérdemli. A mérkőzést nem azzal az energiával kezdtük, amivel szerettük volna, utána visszajöttünk, de addigra az OSE elkapott egy jó ritmust. Fej-fej mellett haladtunk, végül a szerencsésebb csapat nyert, de sokat is tettek ezért. Van még két meccsünk hátra, kedden az első, úgyhogy most a regenerációra helyezzük a hangsúlyt. A rájátszásba szeretnénk jutni, és ezért mindent megteszünk.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - MVM-OSE Lions 78-80 (18-22, 18-13, 19-25, 23-20)
Bajnokság, középszakasz, középház 7. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr: Kapitány Gellért, Goda László, Györfy Rúben (Farkas Zoltán)

Kecskemét: Pollard 27/3, Ivkovic -, Milutinovic 10/3, Klobucar 7, Karahodzsics 6. Csere: Dramicanin 21/6, Wittmann 5/3, Kiss D. 2, Kucsera -.
Vezetőedző: Forray Gábor

Oroszlány: Ihring 19/9, Mesicek 25/12, Calhoun 8/6, Carev 5/3, Burns 10. Csere: Garamvölgyi 2, Parrish 6/6, Ruják 5/3, Dorogi -, Mucza -.
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Szerző: Komáromy András, 22-04-30 20:25