Egy újabb siker lenne az igazi karácsonyi ajándék

Szerdán 18 órakor a Zalaegerszeggel zárul a 2022-es naptári év a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára.

Sűrű a program karácsonyhoz közeledve, hiszen a szombati soproni túra után szerdán már a Zalaegerszeg ellen csap össze a Messzi István sportcsarnokban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A Magyar Kupa-szereplés már biztos a hírös városiak számára, de a munka dandárja még ezután következik Forray Gábor és legénysége számára.

- Büszke vagyok az egész klubra, a játékosaimra, mert tulajdonképpen várakozáson felül teljesítve, simán kvalifikáltuk magunkat a Magyar Kupa küzdelmeibe - mondta Forray Gábor vezetőedző. - Ez volt az első titkos célunk, ezt teljesítettük. Még rengeteg munka vár ránk azonban, hogy a végső célunkat elérjük. A ZTE elleni összecsapás is kulcsfontosságú lesz számunkra. 

Mi várható a szintén hét győzelemmel álló ZTE ellen szerdán?

-Most is, és úgy gondolom az alapszakasz végén is közvetlen riválisunk lesz a Zalaegerszeg - mutatott rá a tréner. - Három csapat kivételével azt mondhatjuk, hogy bárki képes a másik ellen győzni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a ZTE-nek mély kerete van, öt légióssal, kompakt csapatot alkotnak. A játékuk fazonját két amerikai hátvéd, Trice és O’Reilly szabja meg, akik minőségi kosárlabdázók. Mellettük ott van még a rutinos Rakicevic, a jól dobó Smith és a mozgékony magasember Ostojic. A magyar magot tekintve is erősek, kellő NBI-es tapasztalattal. Több szerkezetben is tudnak kosárlabdázni, taktikailag képzett, fegyelmezett csapatról beszélünk.  A két tengerentúli hátvédet kell tudnunk limitálni, és támadásban újra megcsillantani azt a dobóformánkat, amelyet már megmutattunk korábban. Mindenképpen győzni szeretnénk, hogy karácsonyra ezzel ajándékozzuk meg szurkolóinkat - zárta gondolatait Forray.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Zalakerámia ZTE KK
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 13. forduló
2022. december 21., szerda 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás, Pozsonyi László, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Az U20-as meccs 15 órától kezdődik, szintén a Messzi István sportcsarnokban.


Szurkolói információk

Most is lesz "van egy dobásod?!" játék értékes nyereményekért, nevezés itt!


Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 22-12-19 14:01

Kapcsolódó dokumentumok