Egylabdás meccsen gyűrtük le az Oroszlányt


Az alapszakaszban kétszer is borsot tört a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét orra alá az OSE Lions, viszont a play-out szakasz első fordulójában sikerült revansot vennie Váradi Kornél tanítványainak, és egylabdás meccsen győzedelmeskedtek. A csapat a győzelmet Váradi Kornél és gyászoló családja számára ajánlotta. 


A kecskemétiek hozták el a labdát a feldobást követően, majd technikai malőr után oldalról hozhatták a játékszert Wittmannék. Kucsera két büntetővel nyitotta meg a pontgyártást, majd Anda válaszolt rá a palánk alól a túloldalon, 2-2. Anda kettő plusz egyesével átmenetileg átvette a vezetést az OSE, ám Derasimovic gyorsan lehűtötte a kedélyeket egy trojkával, 7-9. Felváltva estek a pontok, egál körüli eredmény volt végig a negyedben, majd Washington sarokból vállalt hármasával fordított a negyed hajrájában a házigazda, 23-21. Jaramaz még büntetőkből egalizált, ám Anderson távolijával az OSE Lions nyerte az első tíz percet, 26-23.


Az amerikai a folytatásban is betalált, ezúttal közelről, amelyre Karahodzics adott választ, 28-25. Kapkodóvá vált a játék, 33-27-nél Váradi Kornél időt kért, hogy lenyugtassa csapatát. Nem találta az ellenszert az OSE ellen a Kecskemét, az etap derekára 41-30-ra lépett meg a hazai együttes. Dramicanin triplájával indult meg a zárkózás, majd Kucsera is eredményes tudott lenni kintről, és további gyors kosarakkal 44-40-re jött fel a KTE. Magához rendelte tanítványait az oroszlányi mester, és ezzel sikerült rendezni annyira a soraikat, hogy ne tudjon feljebb jönni a hírös városi alakulat, így 48-44-gyel vonultak szünetre a csapatok.


Rohantak az együttesek, sok hibával játszottak, így kettő perc elteltével még csak egy hazai kettest jegyezhettünk fel, 50-44. Derasimovic aztán jól állt bele a hármasba, majd precíz védekezés után ziccerből is eredményes volt, 50-49. Nem sokkal később Wittmann triplájával már a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnél volt az előnyt (54-55), erre rögtön időkéréssel reagált a hazai stáb. Nem zökkentek ki a hírös városiak, remekül szervezték támadásaikat, és 56-62-re megléptek. Némileg tudott faragni a hátrányból az OSE: 59-64-gyel zárult a harmadik felvonás.


Nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, hogy ledolgozzák hátrányukat, de a nagy igyekezet sok pontatlanságot is szült, valamint Fazekas révén a KTE válaszolni tudott pontjaikra, 63-66. Kucsora egyeseivel, majd Abell ziccerével 67-68-nál visszaragadta a vezetést az OSE, Váradi Kornél időt kért a 35. percben. Utána Karahodzics termelte be a gyűrű alól, majd Washington hármasára Kucsera gyorsan reagált, 70-71. Több percen át nem találtak be az együttesek, ezt Washington másfél minutummal a zárás előtt büntetőkkel szakította meg, 72-71. Hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, 74-75-nél a hazai stáb kért időt. Garamvölgyi horogdobással járt túl a védői eszén, 35 másodperc volt hátra, a KTE vezetőedzője pedig taktikai értekezletre hívta tanítványait. Derasimovic szedte vissza Thomas dobását, és szépen tette vissza, 76-77-nél ismét a hazai pad kérte ki idejét, mindössze 8 szekundummal a vége előtt. Az utolsó támadás figurája Washingtonra jött ki, aki hármassal kísérletezett, ám az nem ment be, így egylabdás meccsen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzedelmeskedett.

Marko Derasimovic játékos értékelése: - Mindkét együttes keményen harcolt a győzelemért. A maximumnál is többet adtunk ki ma magunkból, ez hozta meg a sikert számunkra. Szerda-szombat ritmusban folytatjuk a bajnokságot, bízom benne, hogy ugyanilyen eredményesek tudunk lenni. A csapat nevében szeretném a mai győzelmet vezetőedzőnknek és családjának ajánlani, akik elvesztették szerettüket, és nehéz időszakon mennék most át.

Váradi Kornél vezetőedző értékelése: Szeretnék gratulálni a csapatomnak. Boldog vagyok, hogy ilyen sportemberekkel dolgozhatok együtt. Köszönöm Markonak és a fiúknak ezt a gesztust. Látszik, hogy nagyon együtt van a csapat, most is óriásit harcoltak egymásért, mindent megtettünk a győzelemért. Végre nekünk sikerült megnyerni az egylabdás mérkőzést. Másik fontos dolog, hogy a fiatalszabályhoz mi még eztán is tartjuk magunkat, sőt még több lehetőséget szeretnénk adni tehetségeink számára, hiszen így tudnak igazán, éles szituációkban fejlődni, ami a mi klubunk és az egész magyar kosárlabda érdeke is. 

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 76-77 (26-23, 22-21, 11-20, 17-13)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 1. forduló
2021. április 3., szombat 18:00
Krajnyik András sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Praksch Péter Árpád, Török Róbert, Farkas Gábor (Páli dr. Kálmán)

OSE Lions: Washington 14/6, Anderson 11/3, Abell 18/6, Anda 5, Morgan 11. Cserék: Garamvölgyi 7/3, Illés 5/3, Kucsora 5/3.
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec 


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 7/3, Thomas 14/6, Derasimovic 12/6, Kucsera 10/6, Karahodzics 12. Cserék: Jaramaz 8, Dramicanin 7/6, Fazekas 4, Lukács 3/3.
Vezetőedző: Váradi Kornél


Fullcourt: http://netcasting.webpont.com/?hun_plo_7

Szerző: Komáromy András, 21-04-03 20:02