Együtt az Eb-re készülő magyar válogatott

Remek hangulatban kezdte meg felkészülését a magyar férfi kosárlabda-válogatott az augusztus végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra. Kedden délutánra Hanga Ádám is csatlakozott a többiekhez, így már csak Mikael Hopkins hiányzik a bő keretből.

- Hopkins a jövő hét elején érkezik, addig Kemal Karahodzic segít nekünk az edzésmunkában és a két, Georgia elleni mérkőzésen – mondta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.

Különleges fizikai programmal indít a csapat, ennek okairól is beszélt a kapitány.

- Furcsa ütemben vagyunk most, a játékosok egy hosszú bajnoki szezon után keveset pihentek. Így nem tudjuk a megszokott alapozást csinálni, nem akarjuk túlterhelni a játékosokat sem. Most mindent rövidebb idő alatt kell elvégeznünk, ezért kértük a tudomány segítségét - a pécsi központú Kosárlabda Specifikus Módszertani Központtal kidolgoztunk egy edzéstervet, ami megmondom őszintén, nekem is szokatlan. Itt van velünk egy kiváló szakember, Stefan Spajic, akinek a vezetésével az erőnléti programot elvégzi a csapat.

Így Vojvoda Dávidék elindultak azon az úton, melynek végén a szeptember 1-jén rajtoló Európa-bajnokság áll. Péteken mindjárt egy kemény, erős ellenféllel szemben mérettetheti magát csapatunk, a június végi világbajnoki selejtezőn a spanyolokat legyőző társrendező, Georgia érkezik a Messzi István Sportcsarnokba. Pénteken 18 órától a nagyközönség is megtekintheti a találkozót. A belépők a felnőttek számára 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft, 6 év alatt pedig ingyenes. A jegyek a helyszínen vásárolhatóak meg. A jegypénztárak másfél órával a kezdés előtt nyitnak. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK  
 

Augusztus 5.:  Magyarország–Georgia, Kecskemét, 18:00
Augusztus 6.:   Magyarország–Georgia, Kecskemét, 16:00 (zárt kapus)
Augusztus 12.:   Magyarország–Szlovákia, Kecskemét, 17:00 
Augusztus 18.:  Horvátország–Magyarország, Opatija

VB-SELEJTEZŐ K

Augusztus 24.:  Magyarország–Litvánia, Szombathely, 18:00
Augusztus 27.:   Csehország–Magyarország, Chomutov, 18:15

EURÓPA-BAJNOKSÁG, KÖLN 

Szeptember 1.:    Magyarország–Bosznia-Hercegovina, 14:30
Szeptember 3.:    Magyarország–Szlovénia, 20:30
Szeptember 4.:    Magyarország–Franciaország, 20:30
Szeptember 6.:   Magyarország–Litvánia, 17:15
Szeptember 7.:    Magyarország–Németország, 20:30

Szerző: Komáromy András, 22-08-03 08:11