Együttműködési megállapodás a sport és a megelőzés jegyében

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Kecskeméti TE 1911 Kft.-vel, a KTE Kosárlabda Klub Kft.-vel és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-vel.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a Kecskeméti TE 1911 Korlátolt Felelősségű Társaság, a KTE Kosárlabda Klub Korlátolt Felelősségű Társaság és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőivel együttműködési megállapodást írtak alá 2023. április 14-én.

A megállapodás célja a társadalmi szerepvállalás erősítése, a közlekedési balesetek valamint a szabálysértések, bűncselekmények számának csökkentése és a megelőzési lehetőségeinek szélesítése.

A megállapodás tárgya a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység keretében a megelőzést szolgáló ismeretek széleskörű megjelenítése és átadása a sportrendezvényre látogató közönségnek.

Az együttműködési megállapodásban többek között rögzítették a sportrendezvények helyszínén történő különböző bűn- és baleset-megelőzési témájú kitelepülések, programok megszervezésében vállalt célkitűzéseket.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a megkötött együttműködés alapján új területen tud megjelenni. A megelőzési szakemberek – a főkapitánysággal együttműködő nevelési, oktatási és gyermekintézmények tekintetében – személyes megjelenés, valamint a lakossággal való online kommunikáció során felhívják a figyelmet a sport fontosságára, valamint a sport és a megelőzés kapcsolatára.

Csapatunkat Sörös Jenő ügyvezető, valamint Wittmann Krisztián csapatkapitány képviselte az eseményen.

Szerző: Komáromy András, 23-04-17 16:14