ELLENFÉLNÉZŐBEN: KAPOSVÁRI KK

Kaposváron a tavalyi 12. helyezés után valamit változtatni kellett, Ivkovics Sztojan általános igazgató vezetésével pedig ezt meg is tették: az előző szezon keretéből gyakorlatilag csak Hendlein Roland, Baki Gergely, illetve a fiatal Bogdán Benedek és Hock Gergő maradt.

A légiósok közül mind a négy távozott, a magyarok közül pedig Halász Ákos, Luka Markovics, Harazin Tamás és Kocsis Zalán az, aki elment, a helyükre Borisz Krnjajszki érkezett az élvonalból kieső TF-Budapesttől, illetve a fiatal Horváth Hunor a Vasastól. Ismerős arcokat viszont így is igazoltak, a Kecskeméttől megszerezték Rastko Dramicanint, a Pakstól Julian Norfleetet, a Szegedtől pedig Aleksandar Ponjavicsot - melléjük Szlovéniából hoztak egy gyors amerikai egyest Rashun Davis személyében, centerposztra pedig a nagyon komoly pedigrével rendelkező rutinos Jure Lalicot.

A statisztikák alapján Rashun Davis a legponterősebb játékosuk. Átlagosan 16.8 pontot ér el meccsenként. Mellette még Norfleet, Dramicanin és Lalic dobja a legtöbbet.

A bajnokságot három vereséggel nyitották, majd az OSE Lions ellen törték meg a jeget Fekete Ádám tanítványai. Eddigi tíz meccsükből négyet tudtak megnyerni. Legutóbb hazai pályán maradtak alul a sereghajtó Jászberény elleni egy ponttal (68-69).

 

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt
férfi kosárlabda NBI. A-csoport, 10. forduló
2019.12.14., 19:00
Kaposvár Aréna

Szerző: Komáromy András, 19-12-11 16:29