Fazekas Máté Kecskemétet választotta

A 21 esztendős felnőtt válogatott kosárlabdázó januárban igazolt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméthez, és úgy érzi, jó döntést hozott.

A 210 centiméter magas játékos fiatalon került külföldre, hat éven át Németországban játszott, legutóbb az Orange Academy Ulm játékosa volt, amely a Bundesliga B-ben szerepel.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a legutóbbi, sikeresen megvívott Európa-bajnoki selejtezők alkalmával beválogatta az utazó keretbe, és a fiatal center Ukrajna ellen megszerezte első felnőtt válogatott pontjait.

A télen több magyar csapat is ajánlatot tett neki, végül ő Kecskemét mellett döntött.

„Nagyon tetszett az a vízió, amelyet a kecskeméti klubvezetés és szakmai stáb vázolt elém - mondta Fazekas Máté. - Egyetértettünk abban, hogy nekem szükségem van időre és munkára ahhoz, hogy a magyar bajnokságban megálljam a helyem, ezért január óta a klub szakembereivel speciális edzésmunkával készülök. Úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam, mikor a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet választottam, itt minden adott, hogy fejlődjek, és A-csoportban szerepelhessek idővel" - mondta el Fazekas Máté.

Szerző: Komáromy András, 21-03-29 18:14