„Fél lábbal” újra a pályán

Két komoly sérült lassan visszatérhet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatába. Körmendi Bence még novemberében szenvedett térdszalag-szakadást, Kucsera Dánielnek pedig a Magyar Kupa döntő bronzmérkőzésén sérült meg a bokaszalagja. A két játékos rehabilitációja jól halad, a munkát Váczi Tamás, a klub gyógytornásza irányítja.

„Már egy ideje kondicionális edzéseket végzek, és elkezdhettem a labdás gyakorlást is – mondta Körmendi Bence. – Természetesen csapatedzéseken még nem vehetek részt. Terv szerint haladunk a rehabilitációval, rendszeresen járok kontrollra a műtétet végző specialistához. Kecskeméten minden szükséges eszköz a rendelkezésemre áll, Váczi Tamás pedig rendkívül aprólékos rehabilitációs programot állított össze számomra. Úgy készülök, hogy a nyári felkészülésre tökéletes állapotban leszek, és együtt kezdhetem a munkát többiekkel.”

Amikor az Alba Fehérvár elleni Magyar Kupa mérkőzésen Kucsera Dániel szenvedő arccal fekve maradt egy ütközés után, érezhető volt, nagy a baj. Mára azonban a 22 éves játékos is derűsebben látja a jövőt.

„Napközben egyre kevésbé veszem észre, hogy érzékeny a bokám – mesélte Kucsera Dániel. – Bízom benne, hogy sikerül minél előbb visszatérnem a pályára, a bokám jól reagál a fokozódó igénybevételre. Örülök, hogy a csapat jól szerepel, de persze nehéz nézni a meccseket a kispadról.”

Váczi Tamás szerint mindkét játékos profi mentalitással dolgozik, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legkorábban visszatérhessenek a pályára.

„Bence rehabilitációjában az ötödik hónap végén tartunk, a tervek szerint három-négy hét múlva elkezdheti a sportspecifikus gyakorlatokat – adott tájékoztatást a szakember. - Már most is vannak labdás feladatok, ám ezek inkább azt a célt szolgálják, hogy minél változatosabb legyen a munka. Kucsera Dániel bokasérülése után ő is egyre több munkát tud elvégezni, folyamatosan figyeljük a reakcióit. Egy-két napon belül újabb, remélhetőleg a végső stádiumba lépünk a rehabilitációjával.”

Szerző: Komáromy András, 22-04-23 07:37