Fontos meccs vár ránk a jó formában lévő Szeged ellen

Szerdán a Szegedet látjuk vendégül, szombaton pedig Körmendre utazik a csapat. Ez a két meccs szerepel még a programban a válogatott szünetig.

A szegediek 20 alapszakaszbeli meccset követően a 4. helyen állnak, így mondhatni az idei bajnokság egyik meglepetéscsapatának számítanak. Decemberi győzelmi szériájuk során oda-vissza verték a Körmendet, de most januárban is sikerült az Alba Fehérvárt kétszer is két vállra fektetniük. Eddigi kilenc idegenbeli meccsükből ötöt tudtak megnyerni.

Srecko Sekulovic csapatának húzóembere az amerikai-magyar Darrin Govens, aki 19 pontos átlaggal büszkélkedhet. Mögötte Dzeletovic, Brown és Dickey következnek a sorban. A magyar magból a korábban Kecskeméten is játszó Keller Iván a legponterősebb játékos a maga 7.0-s átlagával. 

Ami a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet illeti, nagy áldozattal járt az elmúlt hét. Nemanja Jaramaz Szombathelyen sérülést szenvedett, így rá nem számíthat majd a szakmai stáb szerdán. Ettől függetlenül az együttes elszántan várja a Szedeák elleni összecsapást, és feltett szándékuk, hogy újabb hazai győzelemmel javítsanak a mérlegen. 

- A Szeged idén egy teljesen más játékerőt képvisel, mint a korábbi években - mutatott rá Váradi Kornél vezetőedző. - Nagyon erős légiósaik vannak, Darrin Govens a csapatuk vezére, továbbá a magyar játékosok is sok pluszt hozzá tudnak tenni teljesítményükkel, kellő rutinnal rendelkeznek már az élvonalban. Számunkra továbbra is az lesz a kulcskérdés, hogy a saját, szisztematikusan felépített játékunkat tudjuk hozni és fegyelmezettek maradjunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, Nemanja Jaramaz megsérült Szombathelyen, és szinte biztos, hogy nem tud játszani szerdán. Továbbá a korábban összeszedett kisebb-nagyobb sérülések sem tűntek még el teljesen a csapatnál. Nagyon fontos mérkőzés lesz ez számunkra, mindent megteszünk, hogy a győzelmet itthon tudjuk tartani!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-Szedeák
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés
2021.02.03., szerda 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József (Hartyáni Zsolt)

 

Szerző: Komáromy András, 21-02-02 12:29