Fontos tudnivalók a debreceni Magyar Kupa kapcsán

 

Jegyek

A megváltott jegyek napijegyek, a jogosultság ellenőrzésének megkönnyítése érdekében minden jegyvásárló karszalagot kap.

Az első napon (2022. március 31., csütörtök) a csarnoknál már 11 órától lehet jegyet vásárolni. A második napra (2022. április 1., péntek) a jegyek az eredmények függvényében válnak elérhetővé. A hangosbemondó mellett az esemény (zsirostibor.hunbasket.com) és a TEX (https://www.eventim.hu/hu/jegyek/zsiros-tibor-ferfi-magyar-kupa-doento-debrecen-fonix-arena-580286/event.html) honlapja is ad erről tájékoztatást.

A kapunyitást követően kérjük, hogy a mérkőző csapatok szurkolói beléptető pontjukhoz közel kialakított jegyértékesítő ponton vásárolják meg jegyeiket. A jegypénztárak a Főnix Arénánál is jelölésre kerülnek, és ezzel kapcsolatban a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa honlapján (zsirostibor.hunbasket.com) a szektorrajznál is tájékoztatást adunk.

A szektorok között - a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően – nem, vagy csak részleges átjárást biztosítunk. Kérjük, a jegyvásárlás során fordítsanak figyelmet arra, hogy hova vásárolják meg jegyeiket, mert másik szektorba nem tudjuk az átjárást biztosítani, a beléptetés megtagadható.

6 év alatt nem kell jegyet váltani, de a gyermek jogosultsága ellenőrzése érdekében hozzanak magukkal igazolást. Nyugdíjasok csak akkor vásároljanak kedvezményes jegyet, ha jogosultságukat a beléptetés során hitelt érdemlően igazolni tudják.

A jegyek szektorra és székre szólnak, kérjük, csak a megváltott jegy szerinti széket foglalják el. 6 év alatti gyermekek részére nem különítünk el helyet, nekik ölben ülve biztosítjuk a részvételt.

A Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa mérkőzéseinek látogatása ingyenes.

Parkolás

Kérjük, gépjárműveiket az előzetesen kijelölt helyen parkolják le. A rendőrség fokozottan ellenőrzi a parkolási szabályok csarnok környezetében történő betartását. A szabálytalanul parkoló autósok büntetésre számíthatnak. Szombaton (2022. április 2., 14.45), a Nagyerdei Stadionban labdarúgó mérkőzést játszanak, ami megnehezítheti a parkolást.

Egyéb szabályok

A szurkolók a nagy méretű (1x2 méternél nagyobb) molinóikat és zászlóikat küldjék meg előzetesen sportszervezetüknek jóváhagyásra. Csak a sportszerű szurkolással összeegyeztethető, sportszervezet és a szervezők által jóváhagyott molinók kerülhetnek beléptetésre és kifeszítésre. Amennyiben nagy méretű zászlót szeretnének a fejük fölött megjeleníteni, azt csak lángmentesített anyagból készítsék.

A molinókat csak a rendezőkkel egyeztetett helyre lehet kifüggeszteni a kimenekítés és a kamerával történő megfigyelés érdekében. A molinók lángmentesítését igazoló dokumentumot kérjük előzetesen a szervezők részére megküldeni, a beléptetésnél felmutatni.

A rendezők a molinók tartalmát a beléptető pontoknál ellenőrzik. Kérjük, ennek sikeressége érdekében időben és az előzetesen jelzett időpontban érkezzenek a bejárathoz. Nagy méretű zászlórúd (1,5 méternél hosszabb) behozatala nem engedélyezett. A zsűri mögötti szektorokban (J02, J03, J04) dobot, kürtöt és egyéb zajkeltő eszközt nem lehet használni.

Kérjük a szurkolókat, hogy lehetőség szerint nagy táskával (50*30*15 cm-nél nagyobb) senki ne érkezzen – mindenki csak kis méretű táskát hozzon magával. Az alkoholos vagy más bódító szer hatása alatt álló személyek beléptetése megtagadásra kerül. A csarnokban büfék üzemelnek, ezért kérjük, hogy élelmet és italt csak kis mennyiségben hozzanak magukkal. Palackos folyadékot a csarnok területére nem lehet behozni.

A jogszabályok értelmében a nézőktől elzárt helyre (pálya, más szurkolói szektor, öltözőfolyosó, stb.) szurkolónak szigorúan tilos belépni a sportrendezvény egész időszakában!

A csarnokban biztonsági kamerarendszer működik, amely folyamatosan rögzíti az eseményeket. A szabálysértők ellen a szervezők fellépnek, a felvételek a rendőrség részére azonnal átadásra kerülnek. A rendőrség a csarnok környezetében jelen lesz, és fellép a szabálysértő szurkolókkal szemben. A szövetség a szabálysértéseket rögzíti, és fegyelmi eljárás keretében szankcionálja.

 

  

Szerző: Komáromy András, 22-03-28 17:06