Forray: Bennem nagyon erősen munkál a győzelmi vágy

Tizenöt évvel ezelőtt, 2005 nyarán érkezett Kecskemétre az akkor még alig ismert fiatal edző, aki mára a nyers titánból érett, komoly szakemberré vált. Mindezt azonban nem ingyen kapta, tanult, fejlődött, tapasztalatokat gyűjtött és figyelt. Ma ő a magyar élvonalban legrégebben dolgozó magyar vezetőedző, aki 2016 óta a KTE-Duna Aszfaltot erősíti. Ha mindezt összevetjük, nem lehet meglepetés a kijelentése: bajnok szeretnék lenni. A hiros.hu interjúja.

Hogyan zajlik most a munka a csapatnál?

- Éppen itt van a telefonomon az egyik játékos tegnapi edzéseredménye, folyamatosan küldik vissza a Polar-méréseket, vagy videókat, mindenkivel tartjuk a kapcsolatot. Hetente többször adunk nekik edzésprogramokat, tudom, hogy becsülettel megcsinálja mindenki, de… Szóval ez nem jó helyzet. Nincs mit tenni, azzal foglalkozunk, amire nekünk van hatásunk, csak azzal megyünk előre.

Mindig előre néz?

- Mindig. A múlttal csak annyit foglalkozom, amennyi tapasztalatot lehet belőle meríteni. Ez visz előre, ezzel lehet fentebb és fentebb lépni.

Többször, több helyen beszélt már arról, hogy a karrierje csúcsa lenne egy bajnokcsapat vezetőedzőjeként, vagy a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozni. Ma is tartja ezt?

-
Igen, természetesen. Sajnos én egy sikerorientált pasas vagyok, egyszerűen nem tudom elfogadni előre azt, hogy nem nyerünk. Bennem nagyon erősen munkál a győzelmi vágy, éppen ezért szeretnék bajnok lenni, mert a bajnok a legutolsó, legfontosabb meccset is megnyeri. Úgy gondolom, készen állok erre. Egy éve azért köteleztem el magam Kecskeméten, ráadásul újabb két évre, mert elképesztően jó az összhang a klubban, és mint ahogy az elmúlt években bizonyítottuk, itt is lehet nagyot alkotni.

Mi például a 2018-as ötödik helyünket úgy éltük meg, mintha bajnokok lettünk volna, a körülményeinkhez képest igen jó eredményt értünk el. Itt megkaptam az önállóságot, szakmai kérdésekben nem szólnak bele a munkába. Van egy rendszer, egy stratégia, az adja a klub működésének stabilitását. Vágyom arra, hogy léphessek előre egy nagyot. Tudom, hogy lesz erre esélyem, hiszen korábban kerestek már két komoly élvonalbeli klubtól is. De egy biztos, csak akkor mennék el Kecskemétről, ha az a karrierem szempontjából fontos lépés lenne.

 

 

Szerző: Komáromy András, 20-04-29 18:56