Forray Gábor: A szurkolótáborunk ellensúlyozhatja a csapatok közti különbséget

Vezéráldozattal járt a körmendi bajnoki összecsapás, ugyanis Cleveland Thomas már az első negyedben vállsérülést szenvedett. Műtét vár rá, a szezonban már nem számíthat rá a szakmai stáb. Így egy átstrukturált felállásban kell a Debrecen ellen pályára lépni szerdán.

 

Sokáig partiban voltak a kiváló játékerőt képviselő Körmenddel szemben, a végeredmény nem tükrözi jól a mérkőzést. Van-e Önben hiányérzet?

Van, mert azért mentünk, hogy ott is nyerjünk. Meggyőződésem, hogyha nem történik meg Cleveland Thomas szerencsétlen sérülése, akkor legyőzzük a Körmendet. Sokként ért minket az egyik alapemberünk elvesztése, de le a kalappal a fiúk előtt, mert jól reagáltak a kialakult helyzetre. Sajnos már biztos, hogy ebben a szezonban nem számíthatunk Thomas játékára, így át kell szerveznünk idén már sokadszorra a csapatot, a taktikánkat. Körmenden sok volt az eladott labdánk, pontosan emiatt, mert nem abban a felállásban tudtunk játszani, ahogy azt begyakoroltuk korábban.  A hazaiak nagyon agresszívan védekeztek, és az összes hibánkat megbüntették kíméletlenül, ezért nyílt ki az olló a végén. Volt karakterünk, küzdöttünk, ez mindenképp biztató a jövőre nézve.

Hogyan változik a csapat összetétele?

A váratlan sérülés miatt át kell rendezni a sorainkat, és amellett sem mehetünk el, hogy Marko Derasimovic családi okok miatt továbbra is csak a meccsnap előtt tud csatlakozni hozzánk. Komoly kihívás ez mindenki számára, de igazi sportemberek vagyunk, meg kell oldalunk ezeket a szituációkat, amelyeket az élet gördít elénk.  A fiatalokra még nagyobb szerep fog hárulni.

Mi várható szerdán a  Debrecen ellen?

A két keretet összevetve a DEAC-ot mondaná sok szakértő az összecsapás esélyesének, de mi erre szeretnénk rácáfolni. Azon dolgozunk most a napokban, hogy mind védekezésben, mind támadásban végrehajtsuk azokat a szükséges módosításokat, amelyek sikeressé tehetnek minket. A célunk természetesen most is a győzelem, ez nem kérdés számunkra. Mint már említettem, a fiataloknak most előre kell lépni, és megmutatni magukat. Úgy gondolom, hogy készen állnak rá, hiszen a szezon során már többször bizonyították, hogy számíthatunk rájuk, és jól halad a beépítésük. Elsősorban a mentális koncentráció lesz fontos, hogy jó megoldásokat válasszunk, és  pontosan fejezzük be az akcióinkat. Közönségünkre nagyon számítunk ezúttal is, ők azok, akik ellensúlyozhatják a két csapat közötti különbséget!

 

 

KTE-Duna Aszfalt-DEAC
férfi kosárlabda NBI A-csoport, 21. forduló
2020.03.11., 18:00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor, Fodor Attila
MKOSZ ellenőr: dr. Páli Kálmán

 

Szerző: Komáromy András, 20-03-10 11:50