Forray Gábor: Ennél rosszabb évünk soha ne legyen!

A Szolnoki Olajbányászhoz utazik vasárnap a KTE-Duna Aszfalt 2019 utolsó bajnoki meccsére, amely 18:00 órakor kezdődik a Tiszaligeti sportcsarnokban. Forray Gábor vezetőedző a meccs előtti várakozásain túl évértékelőjét is elmondta az interjúban.

- Borzasztó nehéz lesz a szolnoki mérkőzés, hiszen három légióst cseréltek. Az új vezetőedző új impulzusokat hozott számukra, és ez az eredményeiken is meglátszik. A közönség is visszatér újra a csarnokba, várhatóan pokoli hangulat fogad majd bennünket a Tiszaligetben. Éppen ezért rövid volt a karácsonyi ünnep számunkra, 26-án már edzettünk, hogy maximális koncentrációval és erőbedobással mehessünk neki a meccsnek. Mindent megteszünk a győzelemért, már többször megmutattuk, hogy bravúrokra vagyunk képesek, most is ez a cél lebeg a szemünk előtt! - mondta a vezetőedző a vasárnapi összecsapás előtt.

Öt napra rá - már 2020-ban - a paksiak jönnek a Messzi István sportcsarnokba. Hogyan lehet ezt a felfokozott tempót bírni?

Fizikálisan és mentálisan felkészültek vagyunk, kellő hangsúlyt fektetünk a regenerációra is az ilyen zsúfolt hetek közepette. A fiatalok is egyre többször lehetőséghez fognak jutni. Sokan azt mondják, hogy a KTE-nek nincs cserepadja, de én ezt teljesen másképpen látom. Meg kell nézni, hogy kik érték el az eddigi sikereket, és akkor láthatjuk, hogy igenis nagy szerepe van mindenkinek. Nyilván vannak húzóemberek, mint minden együttesben, de ugyanolyan fontos az utolsó láncszem is a gépezetünkben. A padon ülő fiatalok számára kivétel nélkül ez az első olyan élvonalbeli szezon, amelyben komolyabb feladatokhoz jutnak. Ez mondhatni egy tanuló év, még szokniuk kell az A-csoportos meccsek légkörét. Mi tudatosan készülünk a következő évben bevezetendő fiatal szabályra. Igyekszünk az eredményességet azzal párosítani, hogy minél több játékidőt kapjanak a fiataljaink. Nagyon nehéz pedig, hogy a nevelést és az eredményességet párhuzamosan lehessen végezni, ám én úgy gondolom, hogy mi példásan tesszük ezt Kecskeméten.

Hogyan értékelné a hamarosan záruló 2019-es esztendőt?

Először is szeretném megköszönni a tulajdonosoknak, szponzoroknak, szurkolóknak, hogy a 2019-es évben is nagy szenvedéllyel támogatták a csapatot. Minden feltételt megteremtettek számunkra, hogy csak a kosárlabdával kelljen foglalkoznunk. A játékosoknak pedig köszönöm azt a hozzáállást, hogy a szolnoki meccstől függetlenül már kvalifikáltuk magunkat a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, továbbá pozitív mérleggel zárjuk a szezon ezen felét. Annak tudatában, hogy riválisainkhoz képest milyen lehetőségekkel rendelkezünk, ez bravúros eredmény, erőn felül teljesítünk. Ennél rosszabb évünk soha ne legyen!

Szerző: Komáromy András, 19-12-27 19:14