FORRAY GÁBOR: NEM SZABAD LEBECSÜLNI A JÁSZBERÉNYT

A férfi felnőtt kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt egy hónap szünet lesz a honi A-csoportos bajnokságban. A Jászberény elleni hazai meccs rendkívül fontos állomása az alapszakasznak, és az Alba Fehérvár elleni siker akkor ér majd igazán sokat, ha most is sikerül győzni.

Forray Gábor legénysége az előző fordulóban nagy skalpot gyűjtött be, az Alba Fehérvárt sikerült megverni idegenben is.

Pénteken már a Jászberény érkezik a Messzi István sportcsarnokba. Noha a vendégek a tabella utolsó pozícióján állnak jelenleg, ebből semmiképp sem szabad következtetéseket levonni.

- Abból nem szabad kiindulni, hogy a Jászberény most jelenleg utolsó helyen áll a tabellán - kezdte Forray Gábor vezetőedző. - Nem becsülhetjük le őket, az végzetes hiba lenne. Az előző forduló is megmutatta, hogy bárki tud nyerni bárki ellen. Rendkívül fontos meccs lesz ez számunkra, hogy elérjük a céljainkat, ezért teljes erőbedobással készülünk. Mindenképpen nyerni szeretnénk, de egyáltalán nem lesz ez könnyű feladat, mert az új edzővel új szemlélet is érkezett ellenfelünkhöz. Keményebb, verekedősebb lett a védekezésük, kellemetlen játékot képviselnek. A keretük is egyben van, mind a légiósok, mind a magyarok tekintetében. Ha a héten átbeszélteket a pályán is betartjuk, és olyan érett, higgadt kosárlabdát mutatunk be, mint azt tettük Székesfehérváron, akkor biztosan győzelmet ünnepelhetünk a bajnoki szünet előtt.

 

KTE-Duna Aszfalt - Jászberényi KSE
férfi kosárlabda NBI A-csoport, 19. ford.
2020.02.07., péntek 18:00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál, dr. Mészáros Balázs, Minár László
MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor
U20-as meccs kezdete 15:00

Szerző: Komáromy András, 20-02-06 08:23