Forray Gábor távozik Kecskemétről

Immár bizonyos, hogy nem Forray Gábor irányítja majd a KTE-Duna Aszfalt csapatát a 2020-21-es kosárlabda bajnokságban. A 46 éves szakember (fél év jászberényi kitérőt leszámítva) 2005 óta folyamatosan a kecskeméti kosárlabdában dolgozott, 2021. június 30-ig szólt a szerződése, amelyet a klub Forray Gábor kérésére bontott fel.

Forray Gábor Kecskeméten Meszlényi Róbert, Zsoldos András, Ivkovic Stojan mellett dolgozott, majd 2016-ban ő lett a csapat vezetőedzője. Mindeközben az U16-os, az U18-as és az U20-as korosztályban is magyar bajnoki címet szerzett edzőként korosztályos együtteseivel.

2013 óta ő a magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott másodedzője, ez idő alatt irányította az U18-as, és az U20-as válogatott szakmai munkáját szövetségi edzőként.

„Számomra Kecskemét marad az otthon, függetlenül attól, hogy Budapesten születtem és Székesfehérváron nőttem fel – mondta Forray Gábor. – A családom itt marad, nem volt olyan terv, hogy elköltözünk. Annyi történt, hogy kaptam egy számomra rendkívül komoly előrelépést, és szakmai kihívást jelentő ajánlatot, ami az egyik álmom volt. Szerettem volna elfogadni, de ehhez kellett, hogy a KTE-Duna Aszfalt vezetősége elengedjen, miután még egy évre szóló szerződésem volt. A klubom roppant megértő volt, érezték a vezetők, hogy mekkora esély ez számomra, így hozzájárultak a szerződés felbontásához. Nagyon hálás vagyok a kecskeméti kosárlabdának, mert itt lettem érett, profi edző, fejlődhettem, és önállóan dolgozhattam. Hálás vagyok a tulajdonosoknak, a kollégáknak, a játékosoknak és persze a szurkolóknak, hiszen mindenkitől, mindig azt kaptam, ami a munkámhoz, egyben az előrelépésemhez a legfontosabb: türelmet, együttműködést, kitartást, profi környezetet és szeretetet.”

A KTE-Duna Aszfaltot működtető KTE Kosárlabda Klub Kft. büszke arra, hogy ambiciózus, felkészült és motivált szakember lett Kecskeméten Forray Gáborból.

„Azért döntöttünk úgy, elengedjük, mert azt gondoljuk, kész arra, hogy a mi lehetőségeinknél nagyobb célokat is meg tudjon valósítani – indokolta a klub döntését Fazekas Mihály, a sportvállalat tulajdonosi tanácsának elnöke. – Tudtuk, hogy mint ahogyan a színészeknek vannak szerepálmaik, számára is vannak ilyen edzői feladatok, szerettük volna segíteni Gábort ennek megvalósításában. És arra is büszkék lehetünk, hogy üzleti értelemben is értékes lett Forray Gábor. Ezt bizonyítja, hogy a klubunk kompenzációt kap az ügylet kapcsán.”

KTE Kosárlabda Klub Kft. rövidesen bejelenti azt, hogy ki veszi át a KTE-Duna Aszfalt szakmai munkájának irányítását.

 

Forray Gábor vezetőedzőként

Magyar Bajnok, U20-as korosztály (2006-07, Univer-Kecskemét; 2011-12, Kecskeméti KSE); U23-as korosztály (2011-12, Kecskeméti KSE), U16-os korosztály (2009).

Az Év U20-as Edzője díj nyertese (2007, 2011)

Felnőtt vezetőedzőként eddig 153 mérkőzésen irányított az NB I A-csoportban (Univer-KSE 7; Jászberény 12; KTE-Duna Aszfalt 134)

Első mérkőzése felnőtt edzőként: Univer-Kecskemét−Dombóvár 103-83 (2007. április 7.)

Szerző: Komáromy András, 20-05-26 08:01