Gyógyulóban a sérültek

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékoskeretéből hárman kaptak meghívót Ivkovic Stojan szövetségi kapitánytól az Eb-selejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatottba. Végül Horti Bálint és Karahodzic Kemal került be az utazó keretbe (csapatkapitányunk, Wittmann Krisztián sérülés miatt maradt itthon). Természetesen szurkolunk a magyar válogatott sikeréért, azért, hogy a nemzeti csapat kijusson az Európa-bajnokságra.

A kecskeméti keret többi tagja folyamatosan készül a bajnoki alapszakaszból még hátra lévő öt fontos mérkőzésre, Váradi Kornél a válogatott kecskeméti edzőtáborozása idején is az előre megtervezett tematika alapján tartott edzéseket.

„Büszkeség számunkra, hogy két játékosunk ott van a felnőtt férfi kosárlabda-válogatottban, amely karnyújtásnyira van az újabb Európa-bajnoki szerepléstől – mutatott rá Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTHK Kecskemét vezetőedzője. – Megtiszteltetés volt az is, hogy keretünk többi tagja is segítségére lehetett a nemzeti együttesnek néhány edzés erejéig. Ez mindenkinek pozitív töltetet adott, hiszen játékosaink Magyarország legjobbjai ellen gyakorolhattak különböző játékhelyzetekben. Miután a centereink a válogatottal vannak, némileg változtatnunk kellett az edzésanyagokon, de megtaláltuk a megoldást, hogy a megváltozott szerkezet ellenére is hatékonyan tudjunk készülni a további küzdelmekre. Most az az elsődleges cél, hogy a magyar válogatott jól szerepeljen a nemzetközi porondon, és kiharcolja az Eb-részvételt. Amellett, hogy készülünk az előttünk álló meccseinkre, folytatjuk a fiatalabb játékosok felépítését, integrálásukat a felnőttek közé. Korábban már többen kaptak kisebb-nagyobb szerepet az A-csoportos mérkőzéseken, a bajnoki szünetben pedig az U20-as csapatunk tagjait és az Akadémia U18-as korosztályát még jobban bele tudjuk vonni a felnőtt csapat felkészülésébe, többen is aktívan belekóstolhatnak a felnőtt gárdánál folyó munkába. Mindenki maximális alázattal végzi a dolgát, és fókuszál a soron következő feladatokra. Még öt kemény mérkőzésünk van az alapszakaszból, ezekből a lehető legtöbbet meg akarjuk nyerni. Szerencsére úgy tűnik, ebben számíthatunk mindenkire, a sérültjeink állapota folyamatosan javul, megfelelő rehabilitációs terv alapján készülnek. Csak Nemanja Jaramaz gyógyul némileg lassabban a vártnál, de bízunk benne, hogy a Sopron elleni, február 27-ei hazai meccsen már ő is bevethető lesz.”

Szerző: Komáromy András, 21-02-16 15:59