Hat fiatal játékosunk is ott van a felnőtt válogatott edzőtáborában

A férfi felnőtt kosárlabda-válogatott megkezdte a felkészülést Kecskeméten a február 24-ei, Montenegró elleni vb-selejtezőre, amelynek Debrecen ad majd otthont.

Mint azt Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánytól megtudtuk, az U20-as és az U18-as válogatottak is becsatlakoznak a munkába három-három napra.

– Továbbra is nagyon fontosnak tartom, hogy az utánpótlás játékosok megkapják az ingereket a felnőttektől, hogy lássák, mennyi munka, milyen tudás kell ahhoz, hogy valaki válogatott lehessen – mondta a szövetségi kapitány. - Fontos, hogy megtanulják, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is vannak elvárások a címer felé. Kecskemétről mindkét korosztályból kaptak meghívókat. Ez is jól mutatja, hogy a város legeredményesebb csapatsportja a kosárlabda, és kiváló szakmai munka folyik az utánpótlásban - tette hozzá.


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára büszkeség, hogy a fenti említett korosztályokból hatan is részt vesznek a felnőtt válogatott edzőtáborában. Az U20-asoknál Kiss Dávid, Ivkovic Milán, Takács Erik és Tóth Barna érintett, míg az U18-asok közül Tóth Patrik és Kőházi Bence kaptak meghívást. Utóbbi játékosunk térdműtéte utáni rehabilitációs munkát fog végezni, ám a szakmai stáb fontosnak tartotta, hogy ő is jelen legyen az összetartáson, mert számítanak rá hosszú távon.

Külön öröm, hogy a szakmai stábokban is vannak kecskeméti trénerek. Forray Gábor a felnőtteknél edzőként, míg Váradi Kornél az U18 szövetségi edzőjeként működik közre.

Szerző: Komáromy András, 22-02-17 12:25