Hétfőn a csoportelsőségért játszhat a válogatott

Kemal Karahodzics és Horti Bálint is pontokkal vették ki  a részüket az osztrákok elleni második sikerből.

A magyar válogatottnak hétfőn mindenképpen le kell győznie Ukrajnát, hogy megnyerje a csoportot, minden más esetben a harmadik helyen végzünk. Ennek ellenére a csapat elszántan, a győzelem reményében várta az osztrákok elleni mérkőzést - számolt be a hunbasket.hu.
 
Mahalbasic kosarával indult a találkozó, de remek játék után remek tripla szottyant az osztrák gyűrűben, Vojvoda talált be. Újabb dupla az osztrákoktól, tripla a magyar válogatottól, Eilingsfeld talált be távolról. A harmadik magyar kosár is tripla volt, Vojvodának már a második, két perc után 9-6-ra vezettünk. Büntetőkkel jöttek közelebb az osztrákok, de a magyar válogatott 11-8-ra is vezetett, Bauer büntetője és Ersek triplája után, egyenlített Ausztria. Lamesic duplájával a vezetést is átvették, végül két ponttal nyerték a negyedet. 16-18.
 
Ersek duplája volt az első kosár a második negyedben, Mahalbasic kosarát követően időt is kért Sztojan Ivkovics. Keller passzából Filipovity zsákolt, 18-22. Vojvodát a levegőben lökték meg, a játékvezetők sípja azonban néma maradt. Sztojan Ivkovics technikait kapott reklamálásért. Az olló azonban tovább nyílt, 18-27 volt a táblán Vujosevic kosara után. Perl büntetőivel zárkóztunk, Ferencz triplája és Perl újabb büntetői ismét egál közelbe hozták a mieinket. 10-0-ás roham után, Keller kosarával vettük vissza a vezetést. Perl zsákolása felugrasztotta a kispadot, Mahalbasic válaszolt rá. Odatettük magunkat a következő percekben, Szabó, Perl és Keller is betalált, a félidő hajrája előtt időt is kértek az osztrákok. 38-30.
 
 Büntetőkkel kezdték meg a felzárkózást az osztrákok, Váradi duplával válaszolt. A negyed közepére lett meg a tíz közte, Perl volt eredményes. Sztojan Ivkovics folyamatosan kemény játékot kért csapattól, szoros védekezést. Az osztrákok nem is nagyon találták az ellenszerét a játékunknak, Ogunsipe triplája és palánkos duplája adott nekik némi reményt, de nagyon jól játszott a magyar válogatott, 55-42-ig nyílt az olló, időt kért a vendégek edzője. Karahodzic kosarával folytatódott a mérkőzés. Keller tépte a lepattanót egy újabb rossz osztrák kísérlet után, így mi támadhattuk az utolsót. Keller végül egy büntetőt dobott be.
 
Szabó triplájával indult az utolsó negyed. Mahalbasic duplával válaszolt, majd Keller rontott tiszta ziccert. A lényegi dolgok ekkor már eldőltek, az volt a kérdés, feltudnak-e zárkózni a "sógorok". Hat perccel a vége előtt lett meg a "húsz" közte, Vujosevic triplával kozmetikázott. Felváltva estek a kosarak, állandósult a 20 pont körüli előny. 73-50 re is megléptünk, időt kért az ellenfél, de csodát már nem tudtak tenni. Megérdemelten nyertük meg a találkozót. 81-58.
 
Magyarország hétfőn Ukrajnával játssza a csoport utolsó mérkőzését, ha nyer, akkor csoportelső, vereség esetén harmadik. Az Eb-re már pénteken kijutottunk.
 
Magyarország - Ausztria 81-58 (16-18, 22-12, 20-12, 23-16)
 Eb-selejtező, F-csoport
Kijev, Sports Palace
V.: Pavel Fuska, Mikhel Manniste, Illias Kounelles
 
Magyarország: Váradi 7/3, Vojvoda 12/6, Ferencz 5/3, Eilingsfeld 3/3, Keller 13/3. Cserék: Pongó Ma. 3, Szabó 5/3, Perl 17, Karahodzic 2, Horti 2, Filipovity 9/3, Pongó Má. 3.
 
Ausztria: Vujosevic 10, Murati 4, Güttl 2, Ogunsipe 10/3, Mahalbasic 10. Cserék: Lemesic D. 6/3, Rados 6, Ersek 7/3, Douvier -, Bauer 3.

Szerző: Komáromy András, 21-02-22 07:15