Hosszabbítás után nyert a DEAC

Karácsony előtt két nappal a Debrecent látta vendégül a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NBI A-csoport 13. fordulójában. Karahodzsics és Kucsera továbbra sem volt bevethető, Fazekas Máté viszont visszatért. 


Drenovac kettesére Dramicanin válaszolt, majd aztán Milutinovic volt büntetőből és ziccerből is eredményes, 6-2. Jól védekeztek a hazaiak, a túlsó palánknál pedig nem remegett meg a kezük, 12-6. Milutinovic remekül állt bele a triplába, 15-6-nél a DEAC időt volt kénytelen kérni. Megkezdték a zárkózást a vendégek, Dzeletovic zsákolása után 19-18-at mutatott a tábla, Forray Gábor pedig gyorsan magához rendelte tanítványait. A taktikai értekezletet követően jobban sáfárkodott a lehetőségekkel a KTE, és 24-21-re megnyerte az etapot.


Rögtön egy hármassal indított a DEAC, amelyre az A-csoportba visszatérő Fazekas Máté válaszolt, 26-24. Beragadt eztán a pontgyártás hazai oldalon, és 26-29-re fordított a cívis városi alakult. Pollard és Jaramaz révén megindult a zárkózás, 34-36-nál Vovoras mester látta idejét, hogy fejmosást tartson. A védekezés ebben a periódusban nem volt kellően határozott kecskeméti oldalon, így nem sikerült a fordítás. Dramicanin még kettőt büntetőzhetett a félidő előtt, 42-45-tel mehettek pihenőre a csapatok.


5-0-ás rohanással kezdte a harmadik etapot a DEAC, míg a KTE-nél Pollard volt eredményes, 44-50. Thames játékára nem volt ellenszere a hazai védelemnek (47-55), Wittmann azonban háromszor is bedobta az egypontost, 50-55. Kiss Dávid kapott nagy labdát Pollardtól, majd az amerikai a következő támadásnál maga fejezte be, 54-55. Fazekas ziccere után a vezetésért támadhatott a hírös városi alakulat, Wittmann pedig a legjobbkor süllyesztett el egy trojkát, 59-57. 


Jaramaz és Thames is távolról talált be, majd Aska kiszorított pozícióból egalizált, 62-62. Időt kért a Debrecen, ezt követően Dzeletovic hármassal vétette észre magát, 62-65. Az utolsó negyed derekához érkezve négy egységgel vezetett a DEAC, ám Jaramaz gyorsan módosított ezen, 70-71. Felemás vendég büntetőzés után Fazekas a palánk alól egalizált formás támadás során, 72-72. Nagy izgalmakat hozott az utolsó két perc, amelyet Wittmann kettő plusz egyes akciója nyitott, 77-74. Aska is bemutatta ugyanezt a túloldalon, 79-79-nél a vendégek kértek időt. A megszakítás után kimaradt a kecskeméti dobás, Aska viszont nem hibázott, 79-81-nél Forray Gábor rendelte magához fiait. Pollard állhatott a vonalra, és nem remegett meg a keze, 81-81. Egy támadásra még volt ideje a vendégeknek, ezért a görög vezetőedző még utoljára értekezletet tartott sajátjainak. Hagins majdnem eladta a labdát, de végül büntetőket dobhatott, ezekből csak az egyik volt jó, 81-82. Forray is kikérte idejét, 18 másodperc volt még ekkor az összecsapásból. Pollard vitte fel és tört be, fault árán tudták csak megállítani. Ő is csak a másodikat dobta be (82-82), Hagins pedig már nem tudta jó ütemben eldobni távolról az ellentámadás során a játékszert, így jöhetett a ráadás.


Egy-egy sikertelen támadás után Dzeletovic büntetőzhetett, 82-84. Nem akart megszületni a ráadás első hazai kosara, ellenben Thames tempója behullott, 82-86. Forray Gábor időkéréssel igyekezett felrázni csapatát, viszont a támadások vége rendre pontatlanra sikerült. A DEAC jobban bírta az extra játékrészt, és megszerezte a győzelmet. A végeredmény: 85-94.

 

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok mindkét csapatnak, a Debrecennek a győzelemhez. Emberfelettit játszottunk ma, egy labdán múlt most is a mérkőzés. A végén elkészültünk az erőnkkel, a hiányzóinkat megéreztük. Sajnos rendkívül sok könnyű kosarat engedélyeztünk befutásokból a DEAC-nak, amelyek demoralizálóak voltak. Nem lehetünk azonban elégedetlenek, a pozitívumokat kell nézni, tanulni ezekből, és folytatni a munkát, és előbb vagy utóbb a szerencse is mellénk fog állni a következő egylabdás meccsen. A fiatalok nagyon hasznos játékot mutattak ma be, erre lehet építkezni. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - DEAC-Tungsram 85-94  h.u.  (24-21,18-24, 17-12, 23-25, 3-12)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 13. forduló
2021.12.22., szerda 19:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás  
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 15, Jaramaz 20/12, Milutinovic 12/6, Dramicanin 13/3, Kiss 6. Cserék: Lukács -, Wittmann 11/3, Fazekas 8, Ivkovic -, Botka -, Tóth B. -.
Vezetőedző: Forray Gábor

Debrecen: Kerpel-Fronius -, Thames 17/9, Drenovac 15, Kovács -, Aska 18. Cserék: Hagins 6, Neuwirth 9/9, Polyák 3, Dzeletovic 21/9, Tóth Á. 5.
Vezetőedző: Georgios Vovoras

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1586

 

 

Szerző: Komáromy András