Hoztuk a kötelezőt a JKSE ellen

A szombati, Atomerőmű SE elleni győzelmet követően hétfőn már újabb feladat várt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre a Jászberényi KSE ellen. Az első félidőben ráijesztettek a vendégek a Kecskemétre, ám a szünet után nem volt kérdés, hogy kié lesz a győzelem.


Derasimovic pontjaival szerzett előnyt a Kecskemét, ám a Jászberény légiósai nem engedték, hogy nagyobb különbség alakuljon ki. Primorac kettő plusz egyesére Wittmann válaszolt triplával, majd Kinney büntetői után 8-9 állt a táblán. Frank hárompontosa után Dramicanin is elvállalta kintről (17-18), majd Thomas szerzett labdát és állhatott a vonalra, és nem is hibázott, 19-18. Fej fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon remek egyéni teljesítményeket lehetett látni, az első tíz percnyi játék 29-31-es eredménnyel zárult Primorac trojkája után. 


A folytatásban 29-35-nél időt volt kénytelen kérni Váradi Kornél, a JKSE lendülete azonban nem tört meg, és 32-41-re elhúztak. Horti bátor betörése után még dobhatott is egyet, 38-45-re hozva fel ezzel a Kecskemétet. Thomas és Jaramaz ziccereivel 46-48-ra zárkózott a hazai alakulat, majd Dramicanin akár egyenlíthetett is volna, ám csak a második egyese hullott be, 47-48. Jó védekezés után Thomas harcolt ki két dobást, a második be is ment, így 48-48-nál egalizáltak a lila-fehérek. Az utolsó percet azonban a jászságiak tudták jobban menedzselni, így 51-54-gyel ért véget a félidő. 


Alaposan feltüzelte legénységét Váradi Kornél, nagy elánnal csapott bele a harmadik negyedbe a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Előbb Derasimovic fürge lépteit nem tudták követni a vendégek, majd Thomas triplája már a vezetést jelentette a hazaiaknak, 56-54. Keményen védekezett a Kecskemét, elől pedig rendre betaláltak, s Wittmann hármasával már 61-54-re módosult az eredmény. Dramicanin szép megmozdulását követően, 63-54-nél időt kért a JKSE vezetőedzője, Patai Benjámin. Nem csoda, hiszen négy és fél percet követően még nem szereztek pontot ebben az etapban. Nem vesztett a lendületéből a KTE, 75-59-re is meglógtak, mikor a JKSE trénere ismét magához rendelte fiait. Némileg sikerült is feljebb zárkózniuk, de még így is magabiztos előnye volt az utolsó tíz perc előtt a hazaiaknak, 79-67.


A negyedik negyed kapkodó játékot hozott mindkét oldalon, majd Wittmann maradt a földön, és le is kellett cserélnie Váradi Kornélnak. Tízen belülre kerültek a vendégek 82-73-nál, ám Dramicanin megállíthatatlan volt és megnyugtató távolit értékesített, 85-73. Jaramaz is a legjobbkor villant, és a plusz büntetőt is elsüllyesztette, 88-73. Wittmann visszatért a parkettre, és egyből be is talált, 90-73-nál eldőlni látszott a találkozó sorsa. Az utolsó három percet okos játékkal, magabiztosan hozta le a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és megérdemelten gyűjtötték be újabb győzelmüket. A végeredmény: 96-82.

 

Váradi Kornél értékelése: Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos volt ez a mai győzelem számunkra. Mindig a kötelezőnek tűnő meccsek a legnehezebbek. Az első félidőben nem védekeztünk jól, majd szünet után sikerült váltanunk, és ennek meg is lett az eredménye, sikerült kiépíteni egy magabiztos előnyt.  Mint ahogy már említettem, ez a Jászberény már nem az a csapat, amelyet eddig láthattunk, és ezt igazolták is. Nincs sok időnk a következő meccsig, két nap múlva a rendkívül fizikális Szolnok érkezik hozzánk. Mostantól már teljes intenzitással arra a meccsre fókuszálunk.  A klub azon célja, hogy minél több fiatal megkapja a lehetőséget az NBI-ben, egyre inkább realizálódik. Kucsera és Lewis folyamatosan játszanak és fejlődnek. Ma lehetőséghez jutott Lukács Döme, illetve a legvégén a 2003-as Ivkovic Milán is. Őt követheti még a másik három, a múlt nyáron szintén szerződést kapó fiatal: Tóth Barna, Tóth Balázs és Cserkó András is. Célunk, hogy a fiatalok fokozatosan hozzá tudjanak szokni az A-csoportos légkörhöz, és ha elérkezik az idő, akkor bevetésre készen álljanak. Ebben az építkezésben is jó úton járunk. A Jászberénynek további sok sikert kívánok a folytatásra.

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – JKSE 96-82 (29-31, 22-23, 28-13, 17-15)
2021.01.11., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Játékvezetők: Praksch Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Nagy János


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 14/9, Thomas 22/6, Derasimovic 10/3, Kucsera -,Karahodzsics -. Cserék: Jaramaz 11/9, Lewis 5, Horti 5, Dramicanin 21/12, Lukács -, Ivkovic -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Jászberényi KSE: Kinney 8/3, Füzi 12/6, Brbaklic 18/3, Williams 13/6, Primorac 21/9. Cserék: Frank 6/6, Czirbus 2, Filipovic 2, Kovács Á. -.
Vezetőedző: Patai Benjámin

Fullcourt statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_1381

Szerző: Komáromy András, 21-01-11 19:41