Idegenben is legyőztük a Kaposvárt

A play-outban egy héttel ezelőtt is kecskeméti siker született. 

Wittmann tempóval ragadta magához a kezdeményezést a Kecskemét, majd aztán a hazaiak is betaláltak, sőt fordítani is tudtak, Rivers büntetői után 5-2 állt a kijelzőn. Többször is megvolt a lehetőség az egalizálásra, vagy a vezetést megszerzésére, ám vagy eladott labda, vagy pontatlan befejezés miatt marad a szűk kaposvári vezetés. A 9. percben viszont Kucsera saját pattanóját szedte vissza, és másodjára már nem hibázott, s 11-12-nél már a hírös városiak voltak előnyben. Az első felvonás végül a játék képének megfelelően 14-14-es döntetlennel zárult.

5-0-ás rohanással indítottak a somogyiak, erre Jaramaz triplával tudott válaszolni, 19-17. Krnjajszki büntetői után ismét Jaramaz volt pontos kintről, majd kemény védekezést követően Karahodzics zsákolt, 21-22. Őrizte fórját a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, aztán Dramicanin tanári hármasát követően, 23-28-nál időt voltak kénytelenek kérni a kaposváriak. Curry révén megkezdték a zárkózást, majd Plézer is eredményes volt, 27-28-nál már Váradi Kornél rendelte magához tanítványait. A vezetést sikerült megtartaniuk a félidőre, 29-30-mal mehettek pihenőre a csapatok.

A szünet után a hazai gárdából Rivers villant meg, s így újra a Kaposvár vezetett hosszú idő után, 31-30. Cleveland Thomas maradt egyedül, és nem is hibázta el a hármast, 31-33. Hendlein hozta egálra az állást, majd Thomas és Jaramaz mutatta meg tudását, 33-38-ra lépett meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Riversnek köszönhetően viszont vissza tudtak kapaszkodni a somogyiak, és három minutummal az etap zárása előtt már csak egy egység volt a differencia, 41-42. Ezt követően viszont újra erőre kaptak a kecskemétiek, és meggyőző játékkal nyolcpontos fórt dolgoztak ki, 47-55.

Ott folytatta, ahol abbahagyta a hírös városi alakulat, és Lukács trojkájával már tíz pont fölötti volt a különbség, 47-58. Nem hagyták magukat a kaposváriak, és előbb Curry, majd Rivers volt eredményes, 51-58. Thomas pillanatai következtek, és gyorsan visszaállította a tizenegy pontos differenciát, 51-62. Nagy energiákat mozgósítottak a hazaiak, hogy közelebb kerüljenek, ám nem voltak pontosak a befejezéseknél, míg a túloldalon a fontos pillanatokban mindig volt olyan játékos, aki betalált. Ennek is köszönhetően sikerült újra legyőzni a Kaposvárt, és megszilárdítani a vezető pozíciót a play-out minitabelláján. A végeredmény: 57-71.

Váradi Kornél vezetőedző értékelése: Gratulálok a csapatomnak a győzelemért, keményen megküzdöttünk a sikerért. A védekezésünk kellően agresszív volt, nem engedtünk tiszta helyzeteket a kaposváriaknak. Ilyen támadópotenciállal rendelkező csapatot 57 ponton tartani úgy gondolom, hogy magáért beszél. Támadásban is voltak szép megoldásaink, mindig volt olyan játékos, aki tudott pluszt hozni a játékunkba. Ahogyan eddig a centereinket rotáltuk, eztán a légiósokkal is ugyanígy teszünk, hogy a fiataljaink még több lehetőséghez jussanak, és éles szituációkban tudjanak fejlődni. 

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-71 (14-14, 15-16, 18-25, 10-16)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 3. forduló
2021.04.17., 18:00 @ Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Török Róbert, Jakab László 
MKOSZ ellenőr: Gorka Szabolcs

Kaposvári KK: Curry 10, Krnjajszki 4, Rivers 18/3, Bogdán -, Hendlein 14. Cserék: Milisavljevic 5, Plézer 2, Baki 4.
Vezetőedző: Nikola Lazic

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 12/3, Thomas 12/3, Jaramaz 13/9, Kucsera 4, Karahodzics 6. Cserék: Lukács 7/3, Dramicanin 11/6, Fazekas 6, Körmendi -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_plo_12

Szerző: Komáromy András, 21-04-17 19:44