Ivkovic Stojan: a hiányzások ellenére győzelem a cél

Kijelenthető, hogy Kecskeméten igen nagy a várakozás a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét pénteki, Szolnok elleni negyedik rájátszás-mérkőzése előtt. A szerda délelőtti regenerációs edzésen ott volt Ivkovic Stojan szakmai igazgató is, aki új hírekkel szolgált a sérült kecskeméti játékosok kapcsán is.

-  Először is gratulálok Forray Gábornak, az egész stábnak, és persze a játékosoknak, hiszen a bajnokságban sérülések, betegségek miatt sokszor nagyon nehéz időszakokon kellett továbblendülni, és ez végül sikerült, a csapat bejutott a rájátszásba – mondta Ivkovic Stojan. – A tegnapi mérkőzésen sem vallottunk szégyent, sőt, annak ellenére, hogy több fontos emberünk nem játszott, igen jól tartottuk magunkat.

Mit lehet tudni a sérültek állapotáról?

- Dramicanin könyöke sérült meg súlyosan a múlt szombati mérkőzésen egy ütközéskor, őt pénteken már meg is operálják. Szintén a szombati meccsen kapott egy ütést Klobucar, még hetek, mire visszatérhet a pályára. És nem tudni, hogy Pollard sérülése milyen mértékű, ő a keddi találkozón esett rosszul.

Pollard tud játszani pénteken?

-  Reméljük. Ezek egyébként vétlen esetek voltak, benne vannak a sportban, de persze ettől még érzékenyen érintenek minket. Ugyanakkor nem foghatunk erre semmit, hiszen vannak hiányzói a Szolnoknak is, az ő győzelmük értékéből a mi problémánk semmit sem von le.

Most 2-1 az állás, pénteken akár le is lehetne zárni a párharcot…

- Igen, erre készülünk. Azok, akik pályára lépnek, nagyon elszántak már most. Nekünk mindig volt tartalékunk, amit elő tudtunk venni a legnagyobb harcok közepén is. A keddi mérkőzésen öröm volt nézni, hogy a hajrában a fiataljaink, akik eddig zömmel az U20-ban és az NB I B-ben fejlődtek, milyen bátran, komolyan kosárlabdáztak. Megmutatták, hogy idővel ők lehetnek azok, akik az ilyen fontos mérkőzéseket el tudják dönteni, de akár már most is sokat tehetnek azért, hogy pénteken a szurkolóinkkal közösen ünnepelhessük a legjobb négybe jutást.

Szerző: KTE Kosárlabda Klub, 22-05-25 14:58