Jaka Klobucar csatlakozott a KTE keretéhez

A játékoskeretet sújtó, az elmúlt hetekben fokozódó sérüléshullám, valamint a betegségek miatti hiányzások indokolttá tették, hogy a szakmai stáb új játékost találjon a bajnokság hátralevő részére. A szezon előtt elképzelt kerethez képest ugyanis – akkor hat felnőtt és hat utánpótlás korú játékossal tervezett a szakmai stáb – most négy játékos nem áll Forray Gábor vezetőedző rendelkezésére, és nem tudni, hogy mit hoznak a következő hetek.

Olyan kosárlabdázót kerestek a vezetők, akinek nem idegen a Kecskeméten alkalmazott stílus, akinek nemzetközi rutinja van – nem csupán pályán szerzett rutinja, hanem a beilleszkedéssel, a gyors alkalmazkodással kapcsolatos rutinja is. Emellett az is fontos volt, hogy több poszton is feltalálja magát. Így esett a választás Jaka Klobucarra.

A szlovén kosárlabdázó hazájában, a Krka csapatában kezdte profi pályafutását, majd több magasan jegyzett ligában szerepelt: Németországban az Ulm, öt éves törökországi karrierje során más mellett a Galatasaray, Franciaországban az Élon Chalon volt a munkaadója. Legutóbb, 2021 decemberéig a görög Aris Thessaloniki játékosaként szerepelt.

Klobucar a szlovén U20-as nemzeti csapat tagjaként bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon 2006-ban. A felnőtt válogatott tagjaként 2007 és 2016 között számos nemzetközi tornán szerepelt. Klubkarrierje során háromszoros szlovén bajnok (2014-ben ő lett az MVP) és kupagyőztes, szerb kupagyőztes volt. A török ligában 2017-ben beválasztották az „All Star” keretbe.

Klobucar már átesett Kecskeméten a szükséges vizsgálatokon, teszteken, és bekapcsolódott a csapat munkájába.  

Szerző: Komáromy András, 22-02-03 18:33