Jaramaz érkezett a sérülés miatt távozó Pesakovic helyére

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékoskeretében történt egy változás, a Pécsen súlyos térdsérülést szenvedett Nikola Pesakovic helyett Nemanja Jaramaz játszik majd a kecskeméti mezben, az új játékos már a csapattal készül.

Műtét és hosszas rehabilitáció vár Nikola Pesakovicra, így a klub és a játékos megállapodott a szerződésbontásról. A szakmai stáb a megüresedett helyre a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező Nemanja Jaramazt hívta Kecskemétre.

A 201 cm magas, 29 éves montenegrói születésű, ám szerb állampolgár Nemanja Jaramaz a Partizan Belgrádban nevelkedett. Tagja volt az U16-os és U18-as szerb válogatottaknak, amelyek korosztályos Európa-bajnokságot nyertek.

Felnőtt karrierje során Spanyolországban, Lengyelországban és Németországban is kosárlabdázott élvonalbeli klubokban. Szerbiában kupát és bajnokságot nyert, Lengyelországban szintén bajnoki aranyérmes lett. Legutóbbi csapata az ABA Ligában szereplő, FMP Belgrád volt, onnan érkezik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kötelékébe.

- Amióta felvetődött a kecskeméti szerződésem lehetősége, sok pozitív információt kaptam a kecskeméti klubról - fogalmazott Nemanja Jaramaz. - Az a rendszer, amelyben a klub végzi a szakmai munkát, szintén imponáló volt számomra. Nagyon várom már, hogy a kötelező protokollok után megkezdhessem a munkát a csapattal, és bízom benne, hogy játékommal győzelmekhez tudom segíteni a klubot.

Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője szerint minőségi játékos érkezik a keretbe:

- Olyan játékost kerestünk, aki a játékrendszerünkbe jól illeszkedik - mutatott rá a tréner. - Nemanja Jaramaz Európa legjobb bajnokságaiban kosárlabdázott, magasan képzett játékos, aki Szerbiában sajátította el a sportág alapjait. Rutinjával egyértelműen sokat tud majd segíteni nekünk.

(fotó: WikiPedia)

Szerző: Komáromy András, 20-12-28 13:26