Jaramaz: Ez volt a legfontosabb triplám

Nyíregyházán drámai végjátékban nyert a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, miután Nemanja Jaramaz kiszorított helyzetből, védőkkel a nyakán elvállalt triplája fél másodperccel a végső dudaszó előtt behullott a gyűrűbe.

Azért volt rendkívül fontos a csapat számára az a kosár, és a vele járó győzelem, mert az első, balul sikerült forduló, a Kaposvár elleni hazai vereség után ezen a meccsen 14 pontos hátrányból tették elérhetővé a győzelmet a játékosok. Jaramaz dobása után látható volt a felszabadultság, ami – bár a játék még nem volt olyan szinten, mint az elvárható a kerettől – fontos lehet a továbblépésben.  

„Harminc másodperccel a meccs vége előtt, egy időkérésnél   vezetőedzőnk, Váradi Kornél azt hangsúlyozta, hogy még lesz időnk egy támadásra, ha kivédekezzük a nyíregyházi akciót fault nélkül, nyerhetünk – emlékezett a történtekre Nemanja Jaramaz. - Agresszív védekezéssel mentünk vissza, éreztük, hogy meglehet a meccs. A hazai dobás lejött a gyűrűről, Rastko Dramicanin leszedte a lepattanót, és nekem passzolt. Nem sokat gondolkoztam, elindultam a túlsó gyűrű felé. Igyekeztem minél jobb szöget találni a dobásra, ám ketten is védekeztek rajtam, ezért kissé kisodródtam, de eldobtam, mert már alig volt idő. Hála istennek bement, és megnyertük a meccset.”

Hozzátette, sok értékes kosarat szerzett már pályafutása során, de a szombati egészen biztosan a legfontosabb.

„Volt már, hogy dobtam ehhez hasonló távolikat, de ez biztosan a legfontosabb volt közülük. A hazai vereség után szerettük volna megmutatni, hogy képesek vagyunk győzni idegenben. Nagyon kellett ez a győzelem az önbizalmunknak. Megdolgoztunk a sikerért, persze szerencse is kellett hozzá, ám ez már nem számít, csakis a győzelem. Szombaton újabb kemény mérkőzés vár ránk, azt is sikerrel akarjuk venni, így most már az összes energiánkat a ZTE elleni találkozóra összpontosítjuk.”

Szerző: Komáromy András, 21-09-27 13:28