Jól szervezett Kaposvár ellen kell bizonyítani szombaton

A férfi kosárlabda NBI A-csoportjának 10. fordulójában Kaposvárra látogat a KTE-Duna Aszfalt.

A Sopron elleni győzelem után kicsit több idő állt rendelkezésünkre a következő meccs előtt, így kaptak némi pihenőt a játékosok. A következő 10 napban három komoly mérkőzés is vár ránk, úgy állítottuk össze a menetrendet, hogy magas szinten tudjunk teljesíteni ezeken. Ugyanúgy felkészültünk a Kaposvárból, mint az összes eddigi ellenfelünkből, így ebben nem volt változás - kezdte Forray Gábor vezetőedző előzetesében.

Legutóbb kikapott hazai pályán a Kaposvár kisebb meglepetésre a Jászberény ellen. Megnehezíti ez az Önök dolgát?

- A magyar bajnokságban nincsenek lefutott meccsek. A Kaposvár korábban megverte a Pécset, most kikaptak a JKSE ellen. Bárki tud nyerni bárki ellen, mindig a pillanatnyi forma dönt. Láttam a mérkőzést, igazi egy labdás meccs volt, nyerhetett volna akár a somogyi alakulat is. Nyilván most egy kicsit jobban fel lesznek paprikázva, de ez minket nem kell, hogy befolyásoljon.

Kik az erősségeik? Volt KTE játékos is ott lesz a pályán nálunk Dramicanin személyében.

- A Kaposvár egy nagyon szervezett, kompakt csapat, nem igazán az egyéniségek határozzák meg a játékerejüket. Dramicanin elképesztő dobójátékos, ott vannak még az amerikaiak, valamint Lalic, aki a tábla alatt nagyon veszélyes. És akkor ott vannak természetesen a magyarok. Hendlein Roland évek óta a bajnokság legjobb lepattanózója. A palánk alatt erősek kifejezetten, úgyhogy ez kulcskérdés lesz a meccsen. Továbbá Norfleet és Dramicanin külső dobásait kell levédekeznünk hatékonyan.

 

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt
férfi kosárlabda NBI. A-csoport, 10. forduló
2019.12.14., 19:00
Kaposvár Aréna

Szerző: Komáromy András, 19-12-12 18:05