Jön az első hazai bajnoki!

Első hazai meccsét vívja az Alba Fehérvár ellen a KTE-Duna Aszfalt, amely legutóbb két hete lépett pályára Szegeden. Az ottani siker lendületet adott a csapatnak, a vezetőedző pedig bízik a szurkolókban és tanítványaiban, hogy közösen meglephetik az esélyesebb székesfehérváriakat.

 
Az ellenfélről:

Fehérváron óriási csalódást jelentett az előző szezon és az alsóházi befejezés, úgyhogy alapos átalakuláson mentek keresztül. Marko Ljubicic személyében igazoltak egy karizmatikus irányítót, Slaven Cupkovic révén pedig egy főleg négyes poszton bevethető magasembert. Markis McDuffie-val hoztak egy atletikus újonc amerikai hármas-négyest, a rutinosnak számító Carlton Guyton pedig Németországból tette át székhelyét. A Falco bajnokcsapatától érkezett Darrin Govens hatalmas erősítésnek számít. Ami a magyar magot illeti, szintén változások történtek: távozott az utóbbi évek alapembere és csapatkapitánya, Lóránt Péter, továbbá Filipovity Márkó, Peringer Balázs, illetve Tóth Péter is. Érkezett viszont – éppen tőlünk - Molnár Márton, valamint visszatért Luka Markovics és Csorvási Milán is. Négy eddigi meccsükből hármat megnyertek, csak Pécsen maradtak alul, ott is szoros csatában. Viszonylag friss hír, hogy Luka Markovicra bokasérülés miatt nem számíthat egy jó darabig a fehérvári szakmai stáb.

Forray Gábor így vélekedik a vasárnapi összecsapás előtt:

Az Albának nagyon mély a kerete, van tíz játékosuk, akiket bátran rotálhatnak. Guyton és Ljubicic én szerintem az egész magyar élvonal két legokosabb játékosa, így állandóan egy vagy két edző van a pályán. Ez a két ember szabja a fazont tulajdonképpen az Albának. Továbbá ott van még Cupkovic, aki szintén magasan kvalifikált kosárlabdázó. A tőlünk Székesfehérvárra szerződő Molnár Marcinak nagyon örülök, hogy jól játszik és számítanak stabilan rá. Büszkék lehetünk rá, hogy nálunk forrta ki magát. Az amerikai McDuffie nagyon jól dob kintről, Govenst pedig szerintem nem kell senkinek bemutatni. A magyar fiatalok pedig mind korosztályos válogatottak. Én az eddig látottak alapján azt mondom, hogy az Albának a négyben lesz a helye idén. Feltett szándékunk, hogy a forduló meglepetését okozzuk. Ehhez az kell, hogy mind védekezésben, mind támadásban igazi csapatként működjünk, nem szabad belemenni dobóversenybe. Felkészültünk rájuk, bízunk benne, hogy minél több szurkolónk a helyszínen buzdít minket. Mi mindent megteszünk, hogy kiharcoljuk a győzelmet!


 

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár
NBI A-csoportos bajnoki férfi kosárlabda mérkőzés
2019. október 27., 18:00
Messzi István sportcsarnok

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Tóth Cecília, Farkas Gábor
MKOSZ ellenőr: Várhalmi Zsolt László

Az U20-as csapatok 15:00 órától csapnak össze.

Szerző: Komáromy András, 19-10-24 09:27