Karácsony alatt is gőzerővel készült a csapat

 A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét idegenben lép pályára, hétfőn 18 órától a Kaposvári KK vendége lesz Forray Gábor együttese. Utána pedig december 30-án, csütörtökön a Nyíregyházát látják vendégül.

A Kecskemét és a Kaposvár az első fordulóban már találkozott egymással szeptember végén, akkor a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet 74–62-re tudták legyőzni a Messzi István Sportcsarnokban. Forray Gábor a mérkőzés előtt elmondta, az utóbbi hetek gondjai nem szűntek meg, de igyekeztek minden játékost a legjobb állapotba hozni.

– Rövid idő áll rendelkezésünkre a kaposvári meccsig, egyedül 24-én kaptak pihenőt a játékosok, az összes többi napon edzünk – számolt be az ünnepek alatti munkáról Forray Gábor vezetőedző. – Nehéz helyzetben vagyunk továbbra is, hiszen a sérülések fennállnak, úgyhogy most a rehabilitáción és regeneráción van a fő hangsúly. A fentiek miatt nem a megszokott felállásban játszunk, ezért az optimális rotáció megszervezése a feladatunk, hogy minél hatékonyabbak tudjunk lenni – mondta a csapat állapotáról a vezetőedző.

Mivel a középmezőny rettentően sűrű, egy-egy győzelem és vereség is nagyon sokat számíthat. A kiegyenlített erőviszonyok, illetve a felforgatott rotáció miatt a Kecskemét trénere nagyon nehéz kirándulásra számít, amelyen bármi megtörténhet. Egy dolog biztos, most is mindent meg fognak tenni a sikerért.

 – Nem ígérkezik könnyűnek a kaposvári mérkőzés, hiszen a somogyiak az utóbbi három meccsüket elveszítették, így hazai környezetben kettőzött erővel fognak hajtani a győzelemért. Minőségi légiósok és tapasztalt magyarok alkotják a keretüket, úgyhogy fel kell kötni a nadrágunkat. A kulcs az lesz számunkra, hogy hogyan tudjuk a legjobb formába hozni a játékosainkat – nyilatkozta a hétfői mérkőzés előtt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét trénere.

A kecskeméti együttesnek nem ez lesz az utolsó fellépése ebben a naptári évben, hiszen december 30-án még a Nyíregyházát fogadják majd a Messzi István sportcsarnokban 18 órai kezdéssel. 

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 14. forduló
2021.12.27., hétfő 18:00 @ Kaposvár Aréna
Játékvezetők:Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Lengyel Ádám József
MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor


Szurkolói információk

A kaposváriak honlapja szerint a belépőjegyek egységesen 1500 forintért válthatóak meg a mérkőzésre a kecskeméti szurkolók számára. A csarnok címe: 7400 Kaposvár, Arany János u. 97.

A hatályos jogszabályok értelmében a mérkőzést 18 év feletti személyek kizárólag védettségi igazolvány birtokában látogathatják! Kiskorú szurkolók pedig kizárólag 18 év feletti, védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel tekinthetik meg a mérkőzést a helyszínen. 

Szerző: Komáromy András, 21-12-26 14:20