Karahodzic is Kecskeméten folytatja

Marko Derasimovic után újabb alapemberével állapodott meg a KTE-Duna Aszfalt vezetősége. Karahodzic Kemal a kilencedik szezonját kezdi meg Kecskeméten.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú, magyar válogatott center ráadásul egyéni mutatói alapján (Derasimovichoz hasonlóan) kiemelkedő szezonon van túl, sőt, az ő esetében kijelenthető: élete eddigi legjobb évét produkálta. Mind a dobott pontok átlagában (14), mind lepattanóban (9,2), mind VAL-értékben (23,2) felülmúlta minden eddigi szezonját, a VAL-kategóriában az összesített magyarországi listán az 5., a lepattanóban a 3. lett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a kilencedik bajnoki évemet kezdhetem meg Kecskeméten – mondta a mindig mosolygós Karahodzic Kemal. - Családos emberként a stabilitás számomra kifejezetten fontos. Amikor Ivkovic Stojan 2012-ben először hozott a városba, még nem sejtettem, hogy ennyire a szívemhez nő majd itt minden, de szerencsére minden úgy alakult, ahogy akkor azt Stojan mondta. A feleségemmel és gyermekeimmel második otthonunkként tekintünk Kecskemétre, hiszen a stábbal, csapattagokkal családias a kapcsolatunk, és a csodálatos szurkolótáborunkkal is rendkívül szoros kötelék alakult ki a hosszú évek alatt. Forray Gábor távozása ugyan jelenthet némi változást, Gábor jó edző lett Kecskeméten, jól tudtunk együtt dolgozni, remélem, sikeres lesz a pályafutása továbbra is. Úgy gondolom, Váradi Kornél kinevezésével, aki már két éve velünk van, tovább tudjuk folytatni azt a bevált szakmai munkát, amivel sikeresek lehetünk a következő szezonban is.”

Váradi Kornél vezetőedző természetesen nagy örömmel beszélt a formálódó csapatról, amelynek továbbra is egyik meghatározó tagja Karahodzic Kemal lehet.

„Mind szakmailag, mind emberileg példás Kemal hozzáállása, igazi csapatjátékos, akire bármilyen helyzetben lehet számítani. Az előző szezonban is bizonyította ezt, hiszen kiváló statisztikák kerültek a neve mellé. Alázatos munkája példaértékű az egész csapat számára, nagyon fontos láncszeme a kecskeméti játékrendszernek.”

Szerző: Komáromy András, 20-07-16 07:53