Karahodzic Kemal - tizedik szezon Kecskeméten

Első alkalommal 2012 augusztusában lépett be a Messzi István Sportcsarnokba, 2021 augusztusában, amikor elkezdődik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét felkészülése a 2021-22-es bajnoki évre, immár a 10. szezonját kezdi meg kecskeméti játékosként Karahodzic Kemal.

A 31 éves center az elmúlt években előbb meghatározó szereplője lett a kecskeméti csapatnak, majd a Magyarországon játszó centerek között harcolt ki magának igen komoly rangot, és bekerült a magyar válogatott keretébe is. A szerb-magyar kettős állampolgárságú játékos a napokban újabb egy évre kötelezte el magát Kecskemétre, a 2021-22-es bajnoki idényben is ő lesz a csapat centere.  

A kecskeméti játékos jelenleg szabadságát tölti otthon, családjával. Mint mondta, igyekszik kihasználni a nyári hónapokat, hogy minél több időt tudjon tölteni feleségével és két gyermekével, akikkel a koronavírus-járvány terhelte szezon közben kevesebbet tudott találkozni. Természetesen a kondicionális és technikai edzések is hangsúlyosak az életében, hogy a lehető legjobb formában térhessen majd vissza a felkészülésre.

„Nagyon örülök, hogy a tizedik szezonomat kezdhetem meg a Kecskeméten - mondta a hosszabbítás kapcsán Karahodzic Kemal. - A város, a klub és a szurkolók a szívemhez nőttek az évek során, második otthonomként tekintek Kecskemétre. Egyéni edzésterv mentén készülök a nyáron, de már alig várom, hogy újra együtt készülhessek a csapatársaimmal. Bízom benne, hogy a következő idényben sikeresebbek leszünk, én mindent megteszek majd ezért!”

Váradi Kornél vezetőedző is örömének adott hangot a folytatás kapcsán:

„Kemal a magyar mezőny meghatározó centere, csapatunk alapembere, fontos személyiség a pályán és az öltözőben egyaránt. Kiválóan ismeri azt a játékrendszert, amely minket jellemez. A válogatottban és a bajnokságban megszerzett rutinjával fontos láncszeme keretünknek, nem mellesleg a fiatalok számára is fontos példa az ő személyisége, karrierje. Örülök, hogy együtt dolgozhatunk tovább.”

Szerző: Komáromy András, 21-06-15 09:14