Kemény meccsre van kilátás Zalaegerszegen

A szombati, oroszlányi siker után ezúttal Zalaegerszegre utazik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a play-out szakasz 10. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Az alapszakaszban kétszer is győzni tudott Váradi Kornél legénysége a ZTE-vel szemben, ám ezekből túlzott következtetéseket levonni nem szabad, hiszen a zalaiak a kiesés ellen harcolnak, és minden mérkőzésen ezért a győzelemre kell törekedniük, hogy bebiztosítsák tagságukat az élvonalban.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője ennek megfelelően kemény összecsapásra számít szerdán.

"A legutóbbi két meccsünket megnyertük, ráadásul idegenben, ezek önbizalmat adott a csapatnak, amire igazán szükségünk van a hátralévő mérkőzésekre. A ZTE biztosan nem így tervezte a szezonját, nagyon sok változáson mentek át, vezetőedzőt és légiósokat is cseréltek. Számukra élet-halál harc minden meccs, hogy elkerüljék a kiesést, tehát egy újabb nehéz idegenbeli csata jön számunkra. Természetesen nekünk is fontos, hogy minél több győzelmet gyűjtsünk be, és ezért most is mindent megteszünk. Ahogy már korábban is nyilatkoztam, számunkra továbbra is prioritást élvez, hogy a fiatalszabályt alkalmazzuk a play-out szakaszban, habár nem lenne kötelező. Fontos, hogy fiatal tehetségeink minél többet tudjanak éles szituációkban pallérozódni. Ez a saját magunk és a magyar kosárlabdázás jövőjének kulcsa is. Sérültünk nincs, teljes kerettel vághatunk neki a szerdai összecsapásnak" - nyilatkozta Váradi Kornél a meccset megelőzően.

Zalakerámia ZTE KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 10. forduló
2021. április 7., szerda 18:00
Zalaegerszegi Városi sportcsarnok

Szerző: Komáromy András, 21-04-06 12:28