Kényszerből jövő – edzés online

A szerda a KTE Kosárlabda Klub Kft-nél is az MKOSZ keddi döntése, a bajnokságok leállítása által hozott új helyzet megoldásáról szólt. Egyenként, egymást lehetőleg elkerülve érkeztek a játékosok, hogy egyeztessenek a szerződéseikről.

A tárgyalások után összességében elmondható, hogy a kialakult helyzetben mindkét fél, a klub és a játékosok is maximális lojalitással és empátiával ültek asztalhoz, nem véletlen, hogy szinte mindegyikük esetében megszületett a megoldás.

A külföldi játékosok közül Marko Derasimovic jó ideje otthon van a családjával. Karahodzic Kemal reggel autóval indult haza, kora délután szerencsésen megérkezett, és elkezdte otthon a 14 napos házi karantént a családjától elkülönülten. Bozo Djurasovic délelőtt kapta a hírt, hogy közúton haza tud utazni, így késő délután ő is útra kelt feleségével. Nikola Vukcevic kedd késő este kapott hírt arról, hogy kora reggelre van jegye a Podgoricába induló járatra, így délelőtt elrepült Ferihegyről, és már meg is érkezett hazájába, ahol 14 napot kell töltenie elkülönítve egy hotelben, mielőtt találkozhat családjával. Milos Milisavljevic már kedd este hazajutott, míg Cleveland Thomas pénteken kel útra Ferihegyről.

Természetesen az edzők számára is komoly feladat az új helyzet megoldása, ennek ellenére megtalálták a megoldást arra, hogyan tartsák valamelyest formában a játékosokat. Kialakítanak egy edzésprogramot, amelyben szöveges és videóüzenetek is lesznek, így kapják majd meg a játékosok azokat a feladatokat, amelyeket otthon, szabadtéren egyedül is el tudnak végezni, és erről rendszeresen be is kell majd számolnia az érintetteknek.

Közben pedig a klub támogat minden olyan programot, amely felhívja a figyelmet a vírus elleni küzdelemre, az egyéni felelősségre és az idősek védelmére.

És egy fontos üzenet: MARADJ OTTHON!

 

Szerző: Komáromy András