Készen állunk a bravúrra

Forray Gábor szerint az első fordulóban elszenvedett veresége ellenére a DEAC az esélyesebb, ám ez cseppet sem számít, hiszen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét célja, hogy bravúrgyőzelmet zsebeljen be pénteken este Debrecenben.

A múlt héten startoló bajnoki szezont sikerrel kezdte hazai környezetben a Kecskemét a Sopronnal szemben (83-80), míg aktuális vendéglátójuk, a DEAC egy nagy pofonba szaladt bele az Oroszlány ellen (59-80). A cívis városiak ismét otthon léphetnek parkettre, míg Forray Gábor tanítványai az első idegenbeli megmérettetésükre készülnek. 

– Mi egy győzelemmel indítottunk, míg a Debrecen vereséget szenvedett hazai pályán, ennek megfelelően biztosan javítani szeretne otthon ellenfelünk – tekintett előre Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. – A Debrecen egy jó csapat, idén is jó keretet hoztak össze. Két meghatározó játékosuk van, akik a fazont adják a játékukhoz. Deon Edwin már tavaly is itt játszott Pakson, egy nagyon jó, elképesztően fizikális hátvéd, aki nagyon jól tör be, jól passzol, jól használja a testét is. Emellett a dobószázaléka is feljavult tavaly óta, ezt az edzőmeccseken láthattuk. Az ő megállítása egy külön feladat lesz nekünk is. Ott van még Djordje Drenovac is, aki hármas és négyes poszton is bevethető. Évről évre bizonyítja azt, hogy a DEAC és a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa. Mócsán Bálintot is meg kell említeni, akire sok játék épül, jól hozzák helyzetbe, ő maga is élvezi azt, hogy fontos szerepe van támadásban és védekezésben. Williamsom magas poszton szintén nagyon fizikális játékra képes, jó védő, jól is lepattanózik, nagyon sok kellemetlenséget tud okozni. Szintén a magas pozícióban szerepel Buljevic és Buckles, akik inkább finomkezűek, nem feltétlen a testi erejüket akarják használni a palánk alatt, de mindketten veszélyesek. Fiatalnak számít Neuwirth Bence, aki kitűnő dobó, Kenéz Csaba pedig egy okos irányító, de Hőgye Patrik is a jövő embere. Ez is azt mutatja, hogy komplett csapatot alkotnak. Az első fordulóban kétarcúak voltunk a Sopron ellen, fontos lesz most, hogy tartsuk azt a stabil védekezést, ami jellemez minket. Emellett támadásban is együtt, csapatként kell dolgoznunk. Késznek érzem magunkat arra, hogy bravúrt okozzunk. A hazaiak az esélyesek, ez nem kérdés, de mindenképpen nyerni szeretnénk!

DEAC - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 2. forduló
2023. október 6., péntek 18:00 - Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Sörlei Attila 
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Az U20-as meccs 15.00-kor kezdődik.

Élő közvetítés a felnőtt meccsről a MindiGO-n előfizetés után.


Szurkolói információk

A kecskeméti szurkolók online is megvásárolhatják a pénteki, DEAC elleni meccsre a jegyeket. Összesen 60 db-ot tudnak biztosítani a cívis városiak.

A tikketek ára:

Felnőtt meccsjegy: 2500 Ft
Diák/hallgató/szépkorú meccsjegy: 1500 Ft

Online jegyvásárlás regisztráció után itt!

A helyszínen is megvásárolható a jegy, amennyiben az online értékesítés során nem fogyott el a 60-as limit.

A csarnok elérhetősége: https://www.google.com/maps/dir/Current+Location/Ol%C3%A1h G%C3%A1bor utcai Sportcsarnok

Szerző: Komáromy András, 23-10-05 14:18