Két centerünk utazik kiharcolni az Eb-szereplést

Kijelölte az Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi kosárlabda-válogatott szűk, utazó keretét Ivkovic Stojan szövetségi kapitány. A magyar válogatott február 18. és 22. között négy mérkőzést vív Kijevben.

A négy mérkőzésből, ha már egyet megnyer a magyar válogatott, akkor már biztosan ott lesznek a kontinensviadalon.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét centerei rendkívül bizakodva várják a mérkőzéseket, és szeretnének minél többet megnyerni közülük, nem csak a kötelezőt egyet.

-Nagyon jó hangulatban telik az edzőtábor, mint ahogy az eddig is jellemző volt - mondta el érdeklődésünkre Horti Bálint. – A szakmai és orvosi stábnak sikerült kiválóan összeállítani a programot, így mindenki jó formában várhatja majd a megmérettetéseket. – Ha nem hátráltatnak minket külső tényezők, váratlan helyzetek, akkor akár az összes meccset megnyerhetjük, mert van olyan erős a keretünk! – mutatott rá a KTE magasembere.

A hírös városi együttes alapembere, Karahodzics Kemal pedig úgy véli alaposan meg kell küzdeniük minden sikerért, ám a kimagasló csapatszellem ezúttal is az ő javukra billentheti el a mérleg nyelvét:

-Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szűkített keretben lehetek, és a magyar válogatott mezében bizonyíthatok – emelte ki a 210 centiméter magas center. – Öt nap alatt négy kemény összecsapás vár ránk, és úgy gondolom, hogy minden ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, így meg kell küzdenünk minden egyes győzelemért. Nem lehet más a célunk, minthogy minden egyes összecsapáson a sikerért lépjünk pályára. A csapategység kiváló, bízom a kiváló szereplésben! 

Keret:

Pongó Marcell (Nürnberg Falcons BC)
Allen Rosco (Niigita Albirex) 
Keller Ákos (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely) 
Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár)
Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK)
Benke Szilárd (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)
Somogyi Ádám (DEAC)
Ferencz Csaba (Egis Körmend)
Horti Bálint (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét)
Lukács Norbert (Alba Fehérvár)
Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)
Filipovity Márko (Basket Pesaro)
Eilingsfeld János (Atomerőmű SE)
Pongó Máté (Szolnoki Olajbányász)
Karahodzic Kemal (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét)
Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC)

A program:

 képek forrása: hunbasket.hu

Szerző: Komáromy András, 21-02-12 13:14