Két jó formában lévő csapat csatája jön szombaton

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Sopronban lép pályára szombaton 18 órakor.

A közvetlen élmezőny mögött a 4. és 5. helyet foglalja el a soproni és kecskeméti alakulat. Mindkét gárda jó formában van, hiszen legutóbbi három mérkőzésükön győztesen hagyhatták el a pályát. 

A hűség városában legutóbb kedden léptek pályára. A 8. fordulóból elhalasztott Körmend elleni rangadót a Sopron nyerte meg 86-80-ra.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az előző héten fontos sikert aratott az MVM-OSE Lions ellen, ezzel nagy lépést téve afelé, hogy ott legyenek a nyolc között az alapszakasz felénél, ami a Magyar Kupában való szereplés miatt kiemelt jelentőségű.

A kecskemétiek vezetőedzője, Forray Gábor így várja a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapást:

- A Sopron tabellán elfoglalt helye is mutatja, hogy kiváló csapatot alkotnak, hiszen ott vannak közvetlenül az élmezőny mögött. Azonos mérleggel állunk velük, ami úgy gondolom, számunkra hízelgő. Legnagyobb erősségük a rendkívül gyors játék. Nagy lendülettel mennek át lepattanóból, szerzett labdából támadásba. Ehhez persze az is kell, hogy öt amerikai játékost foglalkoztatnak, akiknek fekszik ez a rendszer. Mezőnyben jó labdakezelőik vannak, míg a magas poszton mozgékony, képzett kosárlabdázó Durham. Barnett pedig talán a liga legatletikusabb játékosa. Magas szerkezetben kezdik a meccseket. A fiatalszabálynak Vincent Valerio Bodonnal felelnek meg, aki 207 cm magas, és gyakorlatilag az 1-től a 4-es pozícióig bárhol bevethető. Előzetesen a hazai csapatot tartják az esélyesebbnek, de mi ezzel nem törődünk, azért utazunk a hűség városába, hogy nyerjünk. Ezt akkor tudjuk elérni, ha az eltervezett stratégiát védekezésben és támadásban is fegyelmezetten betartjuk. Olyan játékokat kell hívnunk, megfelelően kiválasztanunk, amivel tudjuk kontrollálni a gyors támadásaikat, és nem megyünk bele a rohanásba. A feladatunk nem lesz egyszerű, mert az utóbbi időben adódtak kisebb sérülések, betegségek.  Én azt gondolom, hogy mindenki rendelkezésünkre fog állni, ám hogy ki hány percet tud vállalni az még a következő napokban dől el. Voltunk már hasonló szituációban, és tudtunk is rá jól reagálni, úgyhogy pozitív szemlélettel vágunk neki a soproni túrának. Bízom a csapatban, és természetesen szurkolóinkban is, hogy most is elkísérnek minket. Rengeteget számít az ő támogatásuk - nyilatkozta Forray Gábor.

Sopron KC - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 12. forduló
2022. december 17., szombat 18.00 @ Novomatic Arena
Játékvezetők: Papp Péter, Frányó Péter, Györfy Rúben
MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel

 Az U20-as meccs 15 órakor kezdődik.

Élő közvetítés a MindiGo Sporton előfizetés után.



Szurkolói információk

Csarnok címe:  Novomatic Arena - 9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 48.

Jegyvásárlásra a helyszínen van lehetőség, a Novomatic Aréna vendégpénztárában. Kassza nyitása 17 órától.

Jegyárak:
felnőtt: 2.000 Ft
diák/nyugdíjas: 1.500 Ft

Szerző: Komáromy András, 22-12-15 10:35