Kiélezett meccsen maradtunk alul a Szeged ellen

Nemanja Jaramaz nélkül kellett felvennie a harcot a jó formában lévő Naturtex-SZTE-Szedeákkal a kecskeméti férfi kosárlabdázóknak. Az első negyedben nagy előnyre tett szert a Szeged, és ezt nem tudta ledolgozni a szívósan küzdő kecskeméti csapat.

Karahodzics forgatta meg emberét és termelte be a mérkőzés első pontjait, utána Derasimovic szerzett labdát, és indításából Thomas zsákolt hatalmasat, 4-0. Brown révén a Szeged is megszerezte első egységeit, majd Derasimovic kettő plusz egyese már 7-2-es hazai vezetést eredményezett. A negyed derekán 11-10-re zárkózott a Tisza-parti gárda, majd aztán fordítottak is, 11-12. Govens vezényletével aztán 15-24-re megléptek, az első tíz perc végül 18-31-cel zárult.

Lendületben maradt a Szedeák, a túloldalon Wittmann tudott bátor betöréssel válaszolni, 20-35. Kucsera és Wittmann hármasai jókor érkeztek (26-38), de nem sikerült ennél közelebb kerülni, a vendégek magas hőfokon játszó légiósait nehezen lehetett tartani, 28-43. 30-46-nál időt kért Váradi Kornél, ezt követően pedig Lukács egyből triplával vétette észre magát, 33-46. Nagy hajrát vágott ki a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a félidőig, ám Govens ihletett formában volt, így nem sikerült faragni a hátrányból, 42-55-tel mehettek szünetre a felek. 

Thomasnak ütöttek oda ziccer közben, és ez extra büntetőt is bedobta (45-55), majd Derasimovic oldotta meg szorult helyzetből, 47-55. Nagy energiákat mozgósított a KTE, hogy még tovább csökkenjen a differencia. Thomas és Derasimovic pontjaival 53-59 állt a táblán, amelyekre Keller reagált hármassal, 53-62. Wittmann is újra megvillant kintről, őt pedig Thomas követte büntetőkkel, így már csak öt egység volt a csapatok között, 60-65. Az etap utolsó perceiben felváltva estek a szépségdíjas kosarak, majd a dudaszó előtt Wittmann süllyesztett el egy elképesztő hármast a sarokból estében, így 71-76-tal jöhetett a záró felvonás. 

Brown két gyors kettese 71-80-ra növelte a Tisza-partiak előnyét, Váradi Kornél pedig taktikai értekezletre hívta játékosait, hogy rendezzék a sorokat. Wittmann trojkái 77-82-re módosították az állást. Az etap derekán Horti és Derasimovic kosaraival 83-87-re zárkózott a KTE, válaszként Srecko Sekulovic időkéréssel igyekezett frissíteni csapatán. Rohamosan fogyott az idő, és nem sikerült a hazaiaknak közelebb kerülni, 83-90-nel fordulhattunk az utolsó három minutumra, ráadásul még Horti is kipontozódott. Thomas büntetői után 89-93-re módosult az állás, majd Brown keze sem remegett meg hasonló helyzetben, 89-95. Hazai időkérés után jöhetett az utolsó másfél perc, amely nagy taktikai csatát hozott. 11 másodperccel a vége előtt 93-97-nél büntetőzhettek a vendégek, mindkettő bement, és még ugyan Dramicanin be tudott találni ziccerből, végül a vendégek nyertek 95-99-re.

 

Váradi Kornél értékelése: Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Az elején a védekezés nagyon puha volt nálunk, és ezt a vendégek ki is használtak kíméletlenül. Többször volt esélyünk visszajönni a meccsbe, de nem tudtuk kihasználni ezeket a lehetőségeket igazán. Én a csapatomat nagyszerű sportemberekből álló közösségnek tartom, akik küzdenek egymásért az utolsó másodpercekig. Ahogy volt győzelmi szériánk, úgy most az is benne van a játékban, hogy ilyen hajtós, fizikális meccseket elveszítünk egy nagyon nehéz sorozatterhelés közepette. Az első negyedben elkövetett hibákat kell kijavítanunk, és készülni a szombati idegenbeli meccsünkre. Folytatjuk a küzdelmet, hogy minél több győzelmet szerezzünk, és kiharcoljuk a nyolc közé kerülést az alapszakasz végére.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-Szedeák 95-99 (18-31, 24-24, 29-21, 24-23)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés
2021.02.03., szerda 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József (Hartyáni Zsolt)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 21/15, Thomas 26/3, Derasimovic 22/6, Kucsera 3/3, Karahodzics 2. Cserék: Lukács 3/3, Körmendi -, Dramicanin 14, Horti 4.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Szeged: Kerpel-Fronius G. 8/3, Govens 36/9, Brown 17/3, Dzeletovic 8, Dickey 10. Cserék: Keller 13/9, Kerpel-Fronius B. -, Bognár 7/3.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Szerző: Komáromy András