Kiváló iramú edzőmeccsen győztük le a Kaposvárt

Szerdán újabb hazai edzőmeccset vívott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Bemutatkozott az új igazolás, Kimani Lawrence is a győztes ütközeten.

A vendégek kezdtek pontosabban, majd Ivkovic hármasával és Karahodzsics kosarával 6-5-re fordított a Kecskemét. A negyed derekán Tóth Barna kapott a sarokban kiváló labdát Wittmanntól, és senkitől sem zavartatva süllyesztett el trojkát, és ezzel már 16-9-re lógott meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Wittmann büntetői zárták az első tíz percet, amely így 24-17-tel ért véget.


Zárkóztak volna a somogyiak, ám Lawrence, Karahodzsics és Bogues sem tétlenkedett a házigazdák részéről, 31-23. Jó védekezés mellett a támadások is rendre ültek, és az etap derekára tízpontos fórt harcoltak ki Forray tanítványai, 33-23. Lendületben maradtak a hírös városiak, és Sinik hármasával 45-31-re váltott az eredményjelző. A szünetre 45-33-mal mehettek a csapatok. 


Vendég triplára Bogues reagált két kettessel, 49-36. Sikerült aztán benéznie tíz pont alá a Kaposvárnak a 25. percben, ám Dramicanin egy kiváló távolival jelezte, hogy nem engedik közelebb ellenfelüket, 55-43. Az irányítást a folytatásban sem adta ki keze közül a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 60-50-tel jöhetett a záró felvonás. 


Dramicanin keze sült el hibátlanul ismét, 63-50. Ezt követően sokáig nem esett kosár, végül a 33. minutumban a vendégek törték meg a csendet, amelyre Lawrence zsákolással reagált, 65-52. A Kaposvár 0-5-ös rohanást produkált, 65-57-nél Forray Gábor rendelte magához tanítványait, hogy rendezzék a sorokat a maradék hat percre. Karahodzsics vette vállára csapatát, 69-58. Felváltva estek a pontok, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét sikere nem forgott veszélyben. A végeredmény: 77-70.

Szombaton jöhet 18 órától a "visszavágó" a Kaposvár otthonában.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Van még egy-két dolog, amit csiszolnunk kell. Kimani Lawrence még csak két csapatedzésen tudott velünk készülni, és úgy játszott ma. Látjuk, hogy dinamikus kosárlabdázó, de még csak az alap taktikai dolgainkat tudta elsajátítani, ebből adódóan néha voltak olyan szituációk, mikor kizökkentünk a ritmusunkból. Viszont rengeteg pozitív dolgot is láthattunk, ami bizakodásra ad okot csapatszinten. Az edzőmeccseken elsődlegesen nem a győzelem a fontos, de természetesen sokkal jobb így a szájízünk, hogy siker koronázza a befektetett munkát. Mindegyik felkészülési meccsen 70 pont környékén, vagy alatta tudtuk tartani ellenfelünket. A védekezésünket próbáljuk elsősorban megszervezni. Ha kifejezetten az ellenfél taktikájára fogunk fókuszálni, akkor még jobban tudunk ezen szigorítani. Azt gondolom, hogy mindkét gárda számára nagyon jó volt ez a megmérettetés. Dolgozunk tovább, folytatjuk az edzéseket, hogy napról napra jobbak legyünk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy szép számban kilátogattak, és buzdítottak minket.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét- Kométa Kaposvári KK 77-70 (24-17, 21-16, 15-17, 17-20)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés
2023. augusztus 30. szerda, 18.00
Messzi István Sportcsarnok


Kecskemét pontszerzők: Sinik 11/3, Bogues 11, Ivkovic 5/3, Kucsera 2, Karahodzsics 13, Lawrence 18, Dramicanin 6/6, Wittmann 6/3, Tóth Barna 5/3.


https://netcasting4.webpont.com/?syy3mia6

Szerző: Komáromy András, 23-08-30 20:12