Klobucart a különleges kecskeméti légkör győzte meg a folytatásról

Féltávnál csatlakozott az előző szezonban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméthez a végtelenül szerény, ám annál kimagaslóbb játékintelligenciával rendelkező Jaka Klobucar. A szlovén kosárlabdázó gyorsan belopta magát a hírös városi szurkolók szívébe. Számukra van most egy jó hírünk: a rutinos játékos a 2022-23-as évadban is csapatunkat fogja erősíteni.

 

A korábban magasan jegyzett ligákban játszó (Németország, Törökország, Franciaország, Görögország) Klobucar kulcsfigurája volt a tavalyi sikereinknek. Labdabiztos játékával oroszlánrészt vállalt a kupában elért bronzéremben, és amíg egészsége engedte, addig a rájátszásban is teljes erőbedobással teljesített. 17 mérkőzésen 12.7-es pontátlaggal büszkélkedhetett, valamint remek asszisztokkal szolgálta ki társait. 

 

A szlovén kosárlabdázó a 2022-23-as évadban is a KTE mezében fog szerepelni, és bízik benne, hogy a tavalyi év sikereit tudják majd folytatni.

 

-Év közben csöppentem bele a csapat életébe, ám nagyon gyorsan megtaláltam a közös hangot mindenkivel, és egy olyan közösség tagjává váltam, amely ritka manapság a profi sport világában - emlékezett vissza Jaka Klobucar. - Büszke vagyok rá, hogy érmet tudtunk szerezni a városnak, a klubnak, szurkolóinknak. Úgy vélem, ha a sérülésekkel nem álltunk volna hadilábon, akkor a bajnokságban is előrébb tudtunk volna végezni, de a 4. hellyel sem lehetünk elégedetlenek. A legemlékezetesebb meccsek számomra egyértelműen a Magyar Kupa bronzcsatája, illetve a Szolnok elleni playoff meccsek voltak. Ezek örök emlékek maradnak számomra, kiváló hangulatú derbik voltak. Bízom benne, hogy a következő esztendőben is hasonlóan magas hőfokú összecsapásokat vívunk majd, minél jobb eredményekkel fűszerezve.

 

A hazája válogatottját kilenc éven át erősítő Klobucar számára a magyar mezőny még mindig kihívásokat rejt

 

-Habár játszottam több erős európai ligában is, azt kell mondanom, hogy a magyar bajnokság is folyamatos kihívásokat tartogat számomra. Nem lehet egyik csapatot sem leírni, nagyon jó légiósok és magyar kosárlabdázók játszanak itt, így mindig a maximumot kell nyújtani. Én úgy látom, hogy folyamatosan erősödik a magyar liga, köszönhetően az együttesek nemzetközi szerepléseinek is. Szerintem ahogyan az előző évben, úgy most is óriási harc lesz a rájátszásért - vélekedett a szlovén játékos.

 

A csapategység miatt választotta Kecskemétet

 

-Mint már említettem, egy különleges légkört ismerhettem meg Kecskeméten, ami nagyon imponáló volt számomra. Családos emberként nekem mindig fontos volt, hogy szoros kötelékek legyenek, ne csak munkaként tekintsünk a kosárlabdára. A KTE-nél mindenki segíti egymást a pályán és azon kívül is, remek karakterek, igazi sportemberek alkotják a keretet. Örülök, hogy a csapat magja együtt maradt, és folytathatjuk a megkezdett munkát. Ezek voltak azok a dolgok összességében, amelyek számomra igazán döntőek voltak, amikor igent mondtam a folytatásra - mutatott rá Jaka Klobucar.

Szerző: Komáromy András, 22-07-28 08:51