Komoly erőfelmérővel rajtol pénteken hazai pályán a bajnokság

A felkészüléssel elégedett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője, Forray Gábor. A Sopron elleni nyitány kőkemény ütközetnek ígérkezik, a cél egyértelműen a győzelem, amelyben a szurkolók támogatása is elengedhetetlen lesz.

Marko Sinik, Shannon Bogues és Kimani Lawrence csatlakozott a kerethez a nyár folyamán. Hogyan sikerült az ő beépítésük?

-Mindhárman kiváló hozzáállású játékosok, mind az öltözőben, mind a magánéletben olyan személyiségek, akikre lehet számítani - mondta Forray Gábor. -  Pozitív kisugárzású, proaktív emberek, ez különösen fontos, mert így az integráció sokkal gördülékenyebb. Nincs egyszerű dolguk, hiszen egyszerre kell megtanulniuk a mi rendszerünket, és emelett az egyéniségüket is meg szeretnék mutatni. Meg kell találni ebben is a középutat. Én úgy gondolom, hogy jó úton járunk ebben a tekintetben. Készen állnak ők is, a csapat is a bajnoki rajtra. Nekik fontos szerepük lesz, hogy jól tudjunk szerepelni a pontvadászatban.

Kilenc felkészülési meccset vívtak egy hónap alatt.  Milyennek értékeli az előszezont?

-Direkt választottunk erősebb ellenfeleket, ott jönnek elő azok a szituációk, amelyek a bajnokságban is meccseket dönthetnek el. A topcsapatok mellett voltak kifejezetten jó képességű, egyéni akciókra építő gárdák is a sorban. Számunkra az szokott leginkább fejtörést okozni, ha sok az individualitás a vetélytársnál, kevésbé szigorú rendszerben kosárlabdáznak. Sok ilyen lesz a bajnokságban is, így fontos volt, hogy ellenük is megmérettessük magunkat. Voltak mérkőzések, amelyek jól sikerültek, voltak amik kevésbé, de ez természetes, hogy vannak ebben a periódusban hibák. Összességében elégedett vagyok a felkészülésünkkel. A legfontosabb, hogy péntekre készen álljunk száz százalékosan. Én úgy vélem, hogy mindenki maximálisan tudja a dolgát, és egyértelműen a győzelem a célunk a Sopron ellen.

Átalakult a Sopron KC is a nyáron. Mennyire sikerült feltérképezni őket? Mi várható a pénteki összecsapáson?

-Úgy gondolom, hogy a Sopron erősebb lesz, mint az előző évadban. A struktúra és a játékrendszer a tavalyira támaszkodik náluk. A hátvéd párosuk elképesztően kreatív. Meg merem kockáztatni, hogy az egyik legerősebb duó lesz a bajnokságban. Archibald és Nichols borzasztóan ponterős, ha nem védekeznek rajtuk megfelelően, így az ő limitálásuk kulcsfontosságú lesz. Melléjük érkezett még Griffin, aki szintén kiváló kosárlabdázó, és már ismerhetjük korábbról. A magas posztokon egy brazil és amerikai játékos kap szerepet, tehát minden poszton tudott minőségi légióssal erősíteni ellenfelünk. Molnár Mártont nem kell bemutatni a kecskemétieknek, a magyar mag meghatározó alakja. A többiek korosztályos válogatottak, tehetségesek, komplett csapatot alkotnak. Csalóka, hogy későn álltak össze. Mivel a két hátvéd szabja meg a játékuk fazonját, így maguk is meg tudják oldani akár a feladatot, vagy pedig be tudják vonni az újonnan érkezőket. Komoly erőfelmérővel startol számunkra a szezon, a célunk egyértelműen a győzelem. Szurkolóink támogatására nagy szükségünk lesz, hogy sikerrel vegyük a rajtot!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 1. forduló
2023. szeptember 29., péntek 18:00 - Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor

Az U20-as meccs 15.00-kor kezdődik.


Szurkolói információk


Jegy- és bérletárak

 

Szerző: Komáromy András, 23-09-27 13:07

Kapcsolódó dokumentumok