Körmenden folytatódhat a győzelmi sorozat

Körmenden mindig borzasztóan nehéz nyerni, de a jó formában lévő, 3-0-al álló Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét célja egyértelműen az újabb siker bezsebelése.

A vasi alakulat az előző évben a rájátszás elődöntőjében búcsúztatta a kecskemétieket, majd a Falco ellen ezüstérmet szereztek. Az idei szezonban eddig négy tétmeccset vívtak, és eddig csak egyet tudtak megnyerni. A Bajnokok Ligájának selejtezőjében a szlovák Levice már korán búcsúztatta őket, így a Europe Cupban maradtak érdekeltek. A bajnokságot is vereséggel kezdték az OSE ellen idegenben, utána viszont nagy csatában a ZTE-t gyűrték le Körmenden. Szerdán Finnországban léptek pályára - ezért is kellett a korábban szombatra sorsolt meccset vasárnapra helyezni -, és ott sem bírtak a Kauhajokival. 

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét viszont repülőrajtot vett a Tippmix NBI A-csoportjában, és a Nyíregyháza, Szeged, Debrecen triót megverve vezetik a pontvadászatot három forduló után.

- Természetesen örülünk, hogy sikerült három kiváló győzelemmel indítani a szezont, ám a következő kihívás már itt áll előttünk, minden idegszálunkkal arra koncentrálunk - hívta fel a figyelmet Forray Gábor vezetőedző. - A Körmend ellen tavaly már bőséges tapasztalatot szereztünk, és tudjuk, hogy milyen nehéz ellenük játszani, noha megmutattuk az elődöntőben is, hogy egylabdás meccsre tudjuk kényszeríteni őket. Idén is erős kerettel bírnak: atletikus és gyors amerikai légiósaik vannak, valamint Cakarun, aki Szolnokról igazolt oda, ő is minőségi kosárlabdázó. Az edző, valamint a magyarok zömében maradtak, és még a fiatalszabály szerint bevethető Omenaka is ott van erősítésként. Hosszú, mély keretük van tehát. A filozófia ugyanaz, mint az előző évben. Gyors kosárlabdát játszanak, veszélyes a tranzíciós játékuk. Minél több felállt védelem elleni szituációra kell őket kényszerítenünk, akkor lehet esélyünk ellenük. Védekezésen a faulthatár felett vannak, agresszívak, erre mindenképp készülnünk kell még. A korábbi évek tapasztalata, és a hazai pálya mellettük szól, de minden sorozat egyszer véget ér. Bízom benne, hogy ez most vasárnap történik meg, és bravúrgyőzelmet tudunk elkönyvelni. Tisztességesen felkészültünk belőlük, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy bezsebeljük a negyedik sikert zsinórban - mutatott rá a tréner.
 



Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 4. forduló
2022. október 16., vasárnap 18:00 @ Körmendi sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Balog György Attila
MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel



Szurkolói információk

Csarnok címe:  9900 Körmend, Kossuth Lajos u. 36.

Felnőtt jegy: 2.8000 Ft

Diák/Nyugdíjas: 2.200 Ft

A mérkőzést a MindigTVGo Sport-on is meg lehet tekinteni előfizetés után. (799 forint / hónap)
 

Szerző: Komáromy András, 22-10-14 14:56