Körmendi Bence: térdsérülés, műtét, hosszabbítás

A Sopron elleni találkozón még igen hasznos játékkal, fontos pontokkal vette ki a részét az idegenbeli győzelemből Körmendi Bence, a Falco elleni, pénteken 18 órakor kezdődő találkozón ugyanakkor csak szurkolóként segítheti a társait a Messzi István Sportcsarnokban. A válogatott vb-selejtezői okán tartott bajnoki szünetben ugyanis egy B-csoportos mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett, az orvosi vizsgálatok elülső keresztszalag-szakadást állapítottak meg.

A 21 éves játékos már túl van a közel háromórás műtéten, és az orvosi szakvélemények alapján bizakodhat a jövője kapcsán.

„A műtétet végző specialista szerint jól sikerült a beavatkozás – mondta Körmendi Bence. –Komolyabb fájdalmaim csak a műtét utáni első pár napban voltak, most már minden rendben. Váczi Tamással, a csapat gyógytornászával terveztük meg a rehabilitációs programomat, azokat a feladatokat végzem minden egyes nap, amelyeket előírt számomra. Egyelőre még csak finoman tornáztatom a lábam, és egy térdemelő gépet használok külön ehhez a munkához. Hosszú hónapok rehabilitációja vár rám, természetesen szeretnék minél hamarabb visszatérni a csapathoz és játszani. Tudom, hogy abban a helyzetben, amelyben én vagyok, a legfontosabb a pozitív szemlélet, másként rettentő nehéz leküzdeni a visszatérésemig tartó időt.”

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetősége azzal szerette volna erősíteni a fiatal játékosa kitartását és hitét, hogy még a műtét előtt egy évvel meghosszabbította Körmendi Bence - egyébként 2022. nyarán lejáró - szerződését. 

Szerző: Komáromy András, 21-12-06 14:44