Kucsera Dániel: A felnőttek között sokkal gyorsabb a játék

Kucsera Dániel Kecskeméten, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett, majd a helyi KTE Duna Aszfalt NB I/A osztályú csapatánál kapott profi szerződést 2019-ben. A Hernádról származó fiatal játékos az Atomerőmű elleni hazai mérkőzésen a csapat egyik legjobbja volt, fontos pillanatokban szerzett kosaraival nagymértékben hozzájárult a győzelemhez.


Eddig is minden meccsen megbízható tagja voltál a csapatnak, de a Paks ellen igazán eredményes formát nyújtottál. Minek köszönhető ez?

- Nagyon sokat jelentett számomra, hogy jól tudtam elkezdeni a mérkőzést, gyors egymásután két sikeres dobásom is volt, ez önbizalmat adott, amely a mérkőzés végéig kitartott. Ez segített abban, hogy jól teljesítsek és segítsem a csapatot.

Amikor a felnőtt csapat keretébe kerültél, sikerült-e hasznosítani az Akadémián megtanultakat?

- Az Akadémián kitűnő képzést kaptam, de ott többet játszottam a palánk alatt, míg a felnőttek között a 4-es poszt lett az én helyem. Ezért tovább kellett fejlődnöm, amiben sokat köszönhetek a KTE szakmai stábjának.

A felnőtt csapat keretéhez kerülve mi volt a legnagyobb változás?

- Alapvető változást jelentett, hogy a felnőttek között sokkal gyorsabban folyik a játék, gyorsabban kellett futni, gyorsabban kellett reagálni és passzolni.

Két év után, rengeteg tapasztalat birtokában fel tudod venni a mérkőzések ritmusát?

- Mostanra jutottam el arra a pontra, hogy már nem izgulok annyira a mérkőzések előtt, kezdek felszabadultabban játszani. Ez azt jelenti, hogy jobban tudok koncentrálni az adott szituációban, amely nagyon jó hatással van a játékomra.

A felnőtt csapat játékosaként hogyan érzed magad Kecskeméten?

- Jól érzem magam a városban, jól érzem magam a csapatnál. Számíthatnak rám a csapattársaim, én is számíthatok rájuk. Szinte egy család vagyunk. Minden segítséget megkapok, amit úgy próbálok viszonozni, hogy odateszem magam az edzéseken és a mérkőzéseken is és hozom a legjobb formámat.

Mi rövid távon és mi hosszú távon a célod a kosárlabdában?

- Két év múlva kiöregszem a fiatal szabályból, addig is meghatározó játékossá szeretnék válni itt Kecskeméten. Azután megszeretném célozni a válogatottságot, ahol szintén alapemberré szeretnék válni. Természetesen, mint minden kosárlabdázónak, aki a válogatottságig vitte én is szeretném magamat egy külföldi bajnokságban is kipróbálni. Még nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de a felkínálkozó lehetőségekkel szeretnék élni.

Ha olyan szintre jutsz, hogy egy külföldi szerződés is szóba jöhet, melyik külföldi bajnokságban szeretnél játszani?

- Hanga Ádámhoz hasonlóan Spanyolországban szívesen játszanék, de azt is tudom, hogy addig még nagyon sokat kell fejlődnöm, nagyon sokat kell edzenem. Ami tőlem telik, azt meg fogom tenni annak érdekében, hogy sikeres játékosság váljak és vigyem nevelő egyesületem, a kecskeméti Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub, illetve a magyar kosárlabda jó hírnevét a világba.

forrás: https://www.facebook.com/mercedeska1

Szerző: Komáromy András, 21-01-12 08:20