Kucsera Dániel: Most kell bizonyítani!

Kucsera Dániel számára edzésekkel telt a nyár, mindössze két hét nyaralás fért bele a szoros programjába, de ebben az időszakban is folyamatosan végzett állóképességi feladatokat, hogy ne veszítsen a formájából.

A következő idény számára is kiemelt fontossággal bír a fiatalszabály miatt, és ahogy ő fogalmazott, most kell élnie a lehetőséggel, és megalapoznia a jövőjét az élvonalban.

- Egy hetet Németországban voltam a családommal rokonlátogatáson, majd a Balatonon is eltöltöttünk egy hetet, de ezalatt is edzettem, egyáltalán nem álltam le – mondta a két méter magas játékos. – Jelenleg Hernádon, szülővárosomban készülök, amíg nem kezdődnek meg augusztus 10-én a közös edzések a csapattal. Szerencsére a helyi iskola tornatermét is tudom használni, ez nagy segítség számomra. Ott labdás feladatokat végzek, otthon és s szabadban pedig kondizok leginkább.

A fiatalszabály téged is érint. Milyen érzésekkel várod a következő idényt?

- Nagy felelősség ez minden 23 évnél fiatalabb kosárlabdázó számára, és most kell élnünk a lehetőséggel, bizonyítani, hogy az élvonalban van a helyünk. Számomra nem kérdés, hogy a maximumot akarom nyújtani a tréningeken és a pályán is. Úgy gondolom, hogy ez a szezon vízválasztó lehet sokak pályafutásában. Én személy szerint rendkívül motiváltan várom a kihívásokat, és nem csak az első félidőben szeretnék játékperceket kapni.


Mit szólsz a formálódó kerethez?

- Szerintem egy nagyon masszív keretet sikerült összehozni, várom már, hogy elkezdhessük a közös munkát. A csapat magja megmaradt, és akik érkeztek sem teljesen ismeretlenek. Gondolok itt Dramicaninra, aki két évet már játszott Kecskeméten. Vele kifejezetten jó volt a kapcsolat, sokat tanultam tőle, ő mindig segített tanácsokkal abban, hogy hogyan lehetnék napról napra jobb játékos.

Szerző: Komáromy András, 20-07-27 11:18