Lezártuk a pénteki meccset

A péntek esti KTE-Duna Aszfalt-ASE mérkőzés kiváló, látványos, de feszült játékot hozott, és megérdemelt paksi győzelemmel zárult. Ám sajnos olyan eset is lejátszódott a pályán, ami egyáltalán nem való oda: az ellenfél edzője elfogadhatatlan hangon beszélt játékosunkkal, Marko Derasimoviccsal. Emiatt a meccset követő sajtótájékoztatón Forray Gábor vezetőedző hangot is adott nemtetszésének – védve játékosát.

Marko Derasimovic elmondta, hogy a kettős kiállítást követően - Putney és Djurasovic volt kénytelen idő előtt elhagyni a pályát a bírók videózását követően -, szóban, szerb nyelven inzultálta őt az Atomerőmű SE vezetőedzője, durván megsértve emberi méltóságát és családját. Ezt játékosunk rögtön jelezte is a játékvezetők felé, ám nem történt szankció.

A meccs lefújását követően Dzunic valóban nyújtotta a kezét Derasimovic felé, aki megkérdezte, hogy miért volt a sértegetésre szükség. Ekkor az ASE vezetőedzője megismételte durván sértő mondatát.

„Kilenc éve élek Magyarországon, és húsz éve vagyok profi sportoló, de ilyet még soha nem éltem meg - mondta a KTE-Duna Aszfalt játékosa. - Még senki nem beszélt így velem, egyszerűen nem értem az egészet. Ez az edző ugyan korábban is tett rám megjegyzéseket az egymás elleni találkozókon, de ilyen szintre még soha nem lépett. Már lezártnak tekintem az ügyet részemről, csak a következő meccsre koncentrálok”.

Klubunk is ugyanezt teszi, a nyilvánosság előtt nem kívánunk tovább foglalkozni az üggyel, a csapat már szombat délelőtt a Pécs elleni bajnoki találkozóra készült.

Szerző: Komáromy András, 20-01-05 10:58