Lukács Döme motiváltan várja a visszatérést

Két szerencsétlen sérülés is hátráltatta a szezonban, és mire visszatérhetett a csapathoz, addigra az élet megint közbeszólt, a koronavírus veszélyhelyzet miatt leálltak a kosárlabda-bajnokságok.

A még csak 19 éves tehetséges kosárlabdázónk azonban nem csügged, naponta több órát gyakorol, hogy a legjobb formában térhessen majd vissza. Szabadidejében pedig zenél, fest és ruhákat tervez, de ezekről egy külön interjúban faggatjuk majd. 

- Két sérülés is keresztülhúzta a számításaimat. Először a keresztszalagom sérült, majd bokaszalag-szakadásom lett. Mindkettő a jobb lábamon történt. A csapat gyógytornászával, Váczi Tamással keményen dolgoztunk a rehabilitációmon, napi három-négy órákat. Egy hónapja tudtam beállni újra az edzésekre, de a koronavírus miatti veszélyhelyzet miatt már  csak a következő szezonban tudok pályára lépni – mondta el Lukács Döme.

Hogyan tartod magad formában?

-         Itthon végzem az edzéseket a szakmai stáb iránymutatásait betartva, plusz a rehabilitációs gyakorlatokat is csinálom folyamatosan. Szerencsére van itthon lehetőségem labdás gyakorlatokat is végezni, van  palánkom.

Te mire számítasz, mikor kezdődhet meg majd csapatszinten a munka?

-         Ha reálisan nézzük, akkor még sajnos hónapok kellenek, hogy elgördüljenek az akadályok. Addig sem csüggedhetünk, motiváltan kell csinálnunk az egyéni edzéseket. Amit nagyon sajnálok, hogy az U20-as Európa-bajnokság valószínűleg el fog maradni számunkra a válogatottal.

 

Szerző: Komáromy András, 20-04-03 08:26