Már az elejétől fogva kontrollálni kell a Szeged játékát

A héten két fontos összecsapást vív a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az NBI A-csoport középházában. Szerdán Szegedre látogatnak Forray Gábor tanítványai, majd szombaton az Oroszlány érkezik a Messzi István sportcsarnokba.

A múlt héten szabadnaposak voltak a kecskeméti férfi kosarasok a középszakaszban, a pontvadászat azonban nem állt le a rájátszásért folyó küzdelemben. Minden együttes lejátszott már négy meccset a középházban, ezután a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az ötből a 2. pozícióban van, szorosan a Kaposvár mögött (az első három jut a play-offba a felsőházi öt gárda mellé). 

Április 6-án, a Messzi István sportcsarnokban sikerült legyőzni a Tisza-partiakat 87-80-ra, ám hazai pályán a Szeged még nem talált legyőzőre a bajnokság ezen szakaszában, így egészen biztosan nagy csata várható szerdán 18 órától. 

Forray Gábor vezetőedző szerint mentálisan rendben van alakulata, most a fizikális felkészítés a legfontosabb az előttünk álló négy meccsre.

-Jókor jött a szabadnapos hét számunkra – mutatott rá Forray Gábor vezetőedző.  Túl sok pihenőnk azért nem volt, mert mindössze két napot kaptak a játékosok a Kaposvár elleni mérkőzést követően. Utána folytattuk a munkát, hiszen még négy nagyon fontos összecsapás vár ránk, kettő ezen a héten. Mentálisan teljesen rendben vagyunk, hiszen pozitív élményekkel, győzelmekkel gazdagodtunk. A csapat jó fizikális állapotának fenntartása most a feladatunk, kemény két hét jön számunkra, minden összecsapás fontos lesz, hogy kiharcoljuk a középszakasz végén a rájátszást. Én azt látom, hogy ezt a pörgős időszakot a játékosok sokkal jobban szeretik, hiszen éles szituációkban bizonyíthatnak közönség előtt. Nem mellesleg én is így vagyok ezzel, ezért vagyunk sportemberek, hogy a verseny inspiráljon bennünket. Akik sérüléssel küszködtek, továbbra sem bevethetőek, így ugyanazzal a kerettel vágunk neki a folytatásnak, mint a legutóbbi mérkőzéseinken.

Hazai pályán sikerült, idegenben is a győzelem a cél

- Kulcsfontosságú lesz, hogy jól kezdjünk, ugyanis a Szeged kiváló tranzíciós játékot produkál – hívta fel a figyelmet a tréner. -a Kötöttségek nélkül támadnak, és rendkívül gyorsan teszik mindezt, a rendezetlen védelem ellen akár már az első passz után dobnak kintről. Ezzel ritmust tudnak szerezni, és ha elkapják a fonalat, már nehéz őket megállítani. Felállt védelem elleni játékra kell kényszerítenünk őket, akkor lehet esélyünk. A légiósaik egyéni kvalitásait ismerjük, elemeztük, és minél jobban limitálnunk kell őket. Nehéz feladat elé nézünk, hazai pályán kifejezetten erősek a Tisza-partiak, ám számunkra a cél természetesen most is az, hogy legyőzzük őket.  Bízom benne, hogy szurkolóink elkísérnek minket, sokat jelent a támogatásuk az egész csapat számára! - zárta gondolatait Forray Gábor.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 6. forduló
2022. április 27., szerda 18.00
Szeged Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: 
MKOSZ ellenőr: 


Szurkolói információk

Helyszíni jegyértékesítés lesz. A csarnok címe: 6726 Szeged, Temesvári körút 33.

Belépők ára: 1200Ft/fő a felnőtt, 600Ft/fő a diák/nyugdíjas.

Szerző: Komáromy András, 22-04-26 08:03