Megérdemelt, magabiztos siker a Pécs otthonában

Magabiztosan nyert Pécsen is a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és őrzi első helyét a play-out szakaszban. 


Jaramaz a sarokból állt bele, és milyen jól tette, szépségdíjas hármasával kezdődött meg a mérkőzésen a pontgyártás, 0-3. Két kettessel ragadta magához a kezdeményezést aztán a PVSK, majd 6-6-nál újra egálra álltak a csapatok. Wittmann villanásaira mindig volt válasz a túloldalon, így nem tudott egyik fél sem meglépni a másiktól. Az etap hajrájában Dramicanin is feliratkozott a hárompontost szerzők közé, aztán Jaramaz büntetőből, Thomas pedig a palánk alól volt eredményes, 16-22-nél időt kértek a hazaiak. Zárkózni eztán sem tudtak a pécsiek, így 18-24-gyel zárult az első felvonás.


A folytatásban Kucsera révén hizlalta fórját a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, majd Thomas ziccere után 20-30 állt a táblán, a pécsi kispad pedig időkérésre szánta el magát. A taktikai értekezlet sem segített számukra: Horti kettő plusz egyes akciója, majd Thomas palánkra feltett kettesével már 20-35 volt az eredmény. Megrázták magukat, s hárompontosokkal és egy Brkic zsákolással jöttek be tíz pont alá a pécsiek, 28-37. Lewis és Ruják vezényletével még közelebb tudtak kerülni a félidőre, 35-41-gyel mehettek szünetre az együttesek.


Sokáig őrizte 4-6 egységnyi előnyét a harmadik negyedben Váradi Kornél együttese, majd mikor Budimir hármasával már csak egyetlen pontra volt a PVSK (47-48), akkor Horti és Dramicanin is a legjobbkor villant, 47-54. Thomas pazar tempója után 10 pont volt már a differencia, 49-59. A dudaszó előtt még Funderburk tudott kozmetikázni, 56-63-mal jöhetett a zárás.


Potyogtak a triplák a záró etap legelején, a kecskeméti vezetés azonban nem forgott veszélyben, 62-70. Jaramaz és Dramicanin trojkáit követően időt voltak kénytelenek kérni a pécsiek, 64-76. Nem ültek a pécsi távoli dobások, míg a KTE-nél tetszetős megoldásokkal fejezték be az akciókat.  Karahodzics zsákolása után, 68-83-nál ismét magához rendelte tanítványait Dragan Aleksic. Percek teltek el sikeres kísérlet nélkül, a csendet végül Demeter hármassal törte meg, 71-83. Krivacevic zsákolásával ért véget az összecsapás, ám a lényegen ez már nem változtatott, zsinórban negyedik meccsét nyerte meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a play-outban és továbbra is magabiztosan vezetik a 9-14. helyért folyó küzdelmeket.

Váradi Kornél értékelése: Végig fegyelmezetten, és kiváló attitűddel játszottunk egész mérkőzésen, és így dominálni tudtunk a pályán. Jól limitáltuk a pécsiek játékelemeit, sikerült jól felkészülnünk belőlük. Pécsen nem egyszerű nyerni, ezért különösen örülünk ennek a győzelemnek. Szombaton újabb fontos mérkőzés vár ránk hazai pályán a ZTE ellen, arra kell fókuszálnunk, hogy folytatni tudjuk jó szereplésünket.


PVSK-Veolia - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 73-83 (18-24, 17-17, 21-22, 17-20)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 4. forduló
2021.04.21., 18:00 @ Lauber Dezső sportcsarnok
Játékvezetők:  Cziffra Csaba Zsolt, Farkas Gábor, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor


PVSK-Veolia: Ruják A. 6/3, Funderburk 14/9, Lewis 12, Budimir 11/9, Brkic 14. Cserék: Dragasevic 3/3 , Krivacevic 7, Demeter 6/6, Carev -.
vezetőedző: Dragan Aleksic


Kecskemét: Wittmann 16/9, Thomas 17/3, Jaramaz 13/6, Kucsera 11/3, Karahodzics 4. Cserék: Dramicanin 12/12, Lukács -, Horti 10, Körmendi -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_plo_16

Szerző: Komáromy András